Na hlavný obsah

Hlavné pojednávanie s právnikom Zoroslavom Kollárom prerušili. Všetci obžalovaní vyhlásili, že sú nevinní

Súd bude pokračovať 12. marca.

Hlavné pojednávanie s právnikom Zoroslavom Kollárom prerušili. Všetci obžalovaní vyhlásili, že sú nevinní
Obžalovaný Zoroslav Kollár prichádza na súdne pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku. Foto: TASR/Martin Baumann

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa začalo hlavné pojednávanie s konkurzným právnikom Zoroslavom Kollárom. Obžalobe podanej pre trestné činy zasahovania do nezávislosti súdov a podplácania čelí aj bývalý sudca Richard Molnár a advokát Tomáš K. Obžalovaní a ani prokurátor nemajú záujem na uzavretí dohody o vine a treste.

Všetci obžalovaní vyhlásili, že sú nevinní. Ich obhajcovia argumentovali tým, že obvinenia postavili len na výpovedi spolupracujúcej osoby. Obžalobu považujú za nedôvodnú.

Obžalovaný Richard Molnár tvrdí, že v prípravnom konaní porušili práva na jeho obhajobu. Vypovedať chce až po výsluchu svedkov Vladimíra Sklenku a Miriam Repákovej.

Aj obžalovaní Zoroslav Kollár a Tomáš K. vyhlásili, že chcú vypovedať až po výsluchu Sklenku. Svedok podľa nich v minulosti menil výpovede i v spolupráci s vyšetrovateľmi. Namiesto výsluchov obžalovaných na súde čítali ich výpoveď z prípravného konania.

Sudca prerušil hlavné pojednávanie do 12. marca. Predvolaní budú svedkovia Repáková a Sklenka. Stredajší (14. 2.) termín hlavného pojednávania súd zrušil.

Hlavné pojednávanie ešte v minulom roku odročili z dôvodu práceneschopnosti a ospravedlnení jedného obžalovaného a dvoch obhajcov. Obžaloba sa týka viacerých skutkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko