Na hlavný obsah

Zásah v Žiline preveruje kontrola. Krajský riaditeľ sa stretol s vodičom, ktorého policajti vytiahli z auta

K incidentu došlo pred materskou školou, kde bol Vlastimil vyzdvihnúť dcéru.

Zásah v Žiline preveruje kontrola. Krajský riaditeľ sa stretol s vodičom, ktorého policajti vytiahli z auta
Na snímke policajný zásah v Žiline. Foto: RTVS

Krajský riaditeľ policajného zboru v Žiline preverí zásah hliadky zo štvrtka (8. 2.) minulého týždňa. V utorok (13. 2.) sa osobne stretol s vodičom, ktorého zastavili policajti a vytiahli ho z auta, v ktorom viezol malú dcérku.

K incidentu došlo pred materskou školou, kde bol Vlastimil vyzdvihnúť dcéru. Pri odchode oškrel zaparkované auto. Tvrdí, že si toho nebol vedomý. V poškodenom aute sedel muž.

Na policajný zásah v Žiline sa v Správach RTVS pozrel redaktor Martin Do:

„On medzi tým zavolal na tiesňovú linku polície, ktorá ma potom pri obchodnom dome vytiahla z auta, spacifikovali na zem, nasadili putá a nevysvetlili mi prakticky, prečo ten zásah prebehol,“ uviedol poškodený.

Polícia tvrdí, že vodič unikal. Hliadka za ním údajne išla približne 200 metrov.

„Prvá chyba vo vyhodnotení zrejme bude na mieste operátora tiesňovej linky, ktorý laicky predpokladám, že by toho volajúceho mohol alebo mal ukľudniť, aby zbytočne nepodliehal panike. Že vec sa vyšetrí,“ myslí si Vlastimil.

„V mnohých prípadoch po zastavení motorového vozidla, resp. zadržaniu osoby, zistíme, že osoba je pod vplyvom alkoholu, pod vplyvom omamných a psychotropných látok. V mnohých prípadoch je vozidlo odcudzené a zakročujúci policajt o týchto skutočnostiach vopred nemá vedomosť,“ skonštatoval riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Žiline Roman Bilský.

Celý incident sa napokon skončil tak, že obaja vodiči na mieste spísali poistnú udalosť. Pán Vlastimil mal v aute trojročné dieťa a tvrdí, že takýto postup polície rozhodne nebol namieste.

Pozval ho riaditeľ

V utorok si ho pozval riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, ktorý nariadil nezávislé prešetrenie prípadu.

„Z ľudského hľadiska je mi veľmi ľúto, že došlo k takejto situácií. Taktiež som uviedol, že v prípade zistenia pochybenia zakročujúcich policajtov sa mu ja osobne za vzniknutú situáciu ospravedlním,“ povedal Bilský.

„Určite som uvítal celú situáciu prediskutovať s pánom krajským riaditeľom, očakávam teda, že s tým záverom vyšetrovania budem nejakým spôsobom oboznámený,“ uzavrel poškodený.

Vlastimil momentálne neplánuje podniknúť žiadne právne kroky. Počká vraj na výsledky vyšetrovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny