Na hlavný obsah

Anonym v Česku sa vyhráža streľbou v budovách univerzít po celej krajine

Policajti v rôznych krajoch prijímajú bezpečnostné opatrenia.

Anonym v Česku sa vyhráža streľbou v budovách univerzít po celej krajine
Na snímke hlavná budova Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe. Foto: TASR/Barbora Vizváryová

Polícia sa v Česku zaoberá anonymnou vyhrážkou neznámeho páchateľa. Ten sa vyhrážal, že v prípade nesplnenia jeho podmienok začne strieľať v budovách univerzít. Policajti v rôznych krajoch prijímajú bezpečnostné opatrenia. Podľa Karlovej univerzity páchateľ požaduje výkupné. Informuje o tom český portál Novinky.cz.

„Rôzne krajské riaditeľstvá, ktorých sa vyhrážka týka, zaisťujú na univerzitách bezpečnostné opatrenia,“ povedala pre Novinky hovorkyňa pražskej polície Eva Kropáčová. Polícia neuviedla, čo páchateľ požaduje.

Podľa hovorcu Karlovej univerzity Václava Hájka v hromadnom e-maily, ktorý dostali v pondelok (11. 3.) ráno, páchateľ požaduje výkupné. „Vedenie univerzity informovalo políciu, tá oznámila, že bezprostredné nebezpečenstvo nehrozní,“ prezradil Hájek.

Vedenia univerzít komunikujú s políciou. V Plzni strážia priestory a pracovisku Západočeskej univerzity. Právnická fakulta Karlovej univerzity ostáva v normálnom režime výuky.

Pri streľbe na Filozofickej fakulty Karlovej univerzity v centre Prahy prišlo minulý rok 21. decembra o život 14 ľudí. Polícia od tej doby berie podobné vyhrážky vážne. Po páchateľovi aktívne pátra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet