Na hlavný obsah

Extraligové štvrťfinále prinesie derby dvoch najúspešnejších slovenských tímov, Spišiaci opäť proti Bystrici

Úvodné štvrťfinálové zápasy sú na programe v pondelok 18. marca.

Extraligové štvrťfinále prinesie derby dvoch najúspešnejších slovenských tímov, Spišiaci opäť proti Bystrici
Na archívnej snímke vľavo Alex Breton (Slovan) a vpravo Liam Pecararo (Slovan). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Až záverečné 50. kolo Tipos extraligy rozhodlo o zložení dvojíc do kvalifikácie o štvrťfinále play off. Pred ním bolo jasné, že novozámockí Býci obsadia 11. miesto a po základnej časti sa pre nich sezóna skončí, rovnako bolo rozhodnuté aj o zostupujúcom do druhej ligy.

Do nej po roku spadlo Humenné, ktoré v najvyššej súťaži nahradí víťaz play off SHL. Už skôr sa po prvý raz v klubovej histórii stali víťazmi základnej časti hráči HK Poprad, ktorí v piatkovom (8. 3.) kole zdolali Spišskú Novú Ves 3:1.

Popradu stačilo na zisk trofeje Dušana Pašeka 94 bodov, druhé Michalovce získali o štyri menej. Dukla si v poslednom kole pripísala triumf v Humennom 5:2. Popradčania sa dostali na čelo tabuľky 2. februára po domácom víťazstve 4:1 nad Duklou Trenčín a odvtedy už pred seba nepustili žiadneho súpera.

Tím spod Tatier pritom v polovici novembra figuroval až na 11. pozícii. Vedenie klubu však potom pristúpilo k zmene trénera, keď Aleša Tottera vystriedal na striedačke Todd Bjorkstrand. Americký kouč má výrazný podiel na tomto úspechu, pod jeho vedením odohralo mužstvo 33 duelov s bilanciou 25 víťazstiev a osem prehier, celkovo získalo 73 bodov.

Tri celky s rovnakým počtom bodov

Vlaňajší víťaz základnej časti HC Košice obsadil 4. miesto napriek prehre v záverečnom zápase s Trenčínom 2:3. Oceliari mali istotu tejto priečky už pred zápasom a vo štvrťfinále ich čaká derby so Slovanom Bratislava.

Tretia napokon skončila Spišská Nová Ves, ktorá dlho viedla extraligový pelotón, no v poslednej štvrtine sa nevyhla zaváhaniam. V play off narazí na Banskú Bystricu.

Nitra bojovala na diaľku o to, kto skončí v tabuľke na 5., respektíve 6. mieste. Bratislavčania potrebovali zvíťaziť nad Liptovským Mikulášom, ktorý mal už pred zápasom istotu 10. miesta.

„Belasí“ to dokázali a vyhrali 5:2, základnú časť tak ukončili štyrmi výhrami po sebe a skončili na piatom mieste. Nitra sa predstavila v Banskej Bystrici a v priamom súboji o postup neuspela, keď prehrala 3:5.

Z tabuľky troch 76-bodových skončili na 6. mieste „barani“ na úkor Zvolenčanov, ktorí vyhrali v Nových Zámkoch 5:4. Nitra obsadila ôsme miesto. V kvalifikácii o play off tak proti sebe nastúpia Zvolen a Mikuláš a Nitru čaká Trenčín.

Kvalifikácia play off, ktorá sa hrá na tri víťazné zápasy, sa začne úvodnými duelmi v pondelok 11. marca. Predkolo play off určí štvrťfinálových súperov pre prvé dva tímy tabuľky Poprad a Michalovce. Úvodné štvrťfinálové zápasy sú na programe v pondelok 18. marca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport