Na hlavný obsah

Na svahoch ju už v tejto sezóne neuvidíme. Holdenerovej rozhodnutie ovplyvnili viaceré faktory

Holdenerová zvažovala návrat počas víkendu vo švédskom Aare.

Na svahoch ju už v tejto sezóne  neuvidíme. Holdenerovej rozhodnutie ovplyvnili viaceré faktory
Na snímke švajčiarska lyžiarka Wendy Holdenerová. Foto: TASR/AP

Švajčiarska slalomárka Wendy Holdenerová definitívne zavrhla návrat na súťažné svahy ešte v tejto sezóne. Pôvodne so svojím tímom zvažovala návrat počas nastávajúceho víkendu vo švédskom Aare, ale nakoniec zvolila dlhodobejšie doliečenie po operácii členka.

Ešte v decembri 30-ročná špecialistka na technické disciplíny počas tréningu v Taliansku narazila do ochranných sietí a zlomila si ľavý členok. Neskôr podstúpila operáciu v Zürichu s dobou práceneschopnosti niekoľko mesiacov.

Ako potvrdil pre SRF hlavný tréner švajčiarskej ženskej reprezentácie Beat Tschuor, kombinácia viacerých dôvodov viedla k rozhodnutiu o predčasnom zrušení sezóny. Na jednej strane ťažká situácia v súkromí po nedávnom úmrtí brata na rakovinu a na druhej strane ešte neukončený proces hojenia rany po operačnom zákoku.

„Wendy si ešte predĺži svoj oddychový čas. Vôbec nič neriskuje a potom reštartuje novú sezónu na plný plyn,“ vyjadril sa Beat Tschuor.

Dvojnásobná olympijská medailistka v slalome a dvojnásobná majsterka sveta v alpskej kombinácii sa v ročníku 2023/2024 stihla raz postaviť na pódium pre tri najlepšie pretekárky v pretekoch Svetového pohára.

V závere novembra v slalome v americkom Killingtone skončila tretia za víťaznou Mikaelou Shiffrinovou a druhou Petrovou Vlhovou. Bolo to 35. pódiové umiestnenie Holdenerovej v slalomoch SP. Paradoxne, z tohto tria aktuálne nesúťaží pre zranenia ani jedna, hoci Shiffrinová plánuje návrat do diania o pár dní v Aare.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport