Na hlavný obsah

Peter Pellegrini zagratuloval Ivanovi Korčokovi a poďakoval sa voličom

Vyhlásil, že skončil tesne na druhom mieste.

Peter Pellegrini zagratuloval Ivanovi Korčokovi a poďakoval sa voličom
Na snímke predseda Národnej rady (NR) SR a kandidát na prezidenta SR Peter Pellegrini reaguje na predbežné neoficiálne výsledky vo svojej volebnej centrále. Foto: TASR/Martin Baumann

Kandidát Peter Pellegrini poďakoval občanom, ktorí sa zúčastnili volieb. „Chcel by som veľmi pekne poďakovať tomu obrovskému množstvu ľudí, ktorí mi vyjadrili v prvom kole prezidentských volieb podporu a ktorí, zdá sa, ma posunuli do druhého kola,“ povedal.

Zároveň zagratuloval Ivanovi Korčokovi. „Skončili sme tesne na druhom mieste. Zároveň musím povedať, že výsledky ukázali, že väčšina ľudí na Slovensku si neželá liberálno-pravicovo-progresívneho prezidenta. Väčšina na Slovensku vyjadrila skôr záujem mať prezidenta, ktorý bude hájiť národno-štátne záujmy Slovenskej republiky. Že Slovensko chce prezidenta, ktorý nebude Slovensko ťahať do vojny, ale bude hovoriť o mieri,“ vyhlásil.

„Občania z väčšej časti vyjadrili, že chcú prezidenta, ktorý nechce byť okamžite v konflikte s vládou SR, ale, naopak, pomáhať tam, kde sa dá a kritizovať len vtedy, keď treba,“ dodal.

„Verím, že ak v druhom kole dáme všetci, ktorí si želáme suverénne a hrdé Slovensko sily dokopy, tak môžeme zvíťaziť,“ vyhlásil.

V kampani pred druhým kolom neplánuje obsahovo nič meniť, chce sa sústreďovať na mobilizáciu voličov.

Vypočujte si celé vyjadrenie Petra Pellegriniho:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko