Na hlavný obsah

V byte kňaza našli mŕtveho mladého muža. Poľskí vyšetrovatelia neuviedli, či duchovného zadržali

Telo našli v meste Sosnowiec.

V byte kňaza našli mŕtveho mladého muža. Poľskí vyšetrovatelia neuviedli, či duchovného zadržali
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Regionálna prokuratúra otvorila vyšetrovanie v súvislosti so smrťou mladého muža, ktorého telo našli v byte kňaza v meste Sosnowiec na juhovýchode Poľska. Vo štvrtok (21. 3.) o tom informovala agentúra PAP.

Miestna prokuratúra vo štvrtok oznámila, že trestné stíhanie bude viesť pre podozrenie zo zabitia, aj keď mladík nemal žiadne zranenia, ktoré by mohli spôsobiť jeho smrť. „Chcem zdôrazniť, že toto je štandardný postup v prípade, kde je príčina smrti neznáma,“ povedal pre PAP prokurátor Zbigniew Pawlik z prokuratúry v Sosnowieci.

Vo štvrtok bolo zverejnených iba veľmi málo podrobností týkajúcich sa okolností smrti. Prokuratúra ani diecéza neodhalili totožnosť zosnulého muža, ani čo robil v byte kňaza či jeho vek.

Vyšetrovatelia odmietli uviesť, či v súvislosti s prípadom niekoho zadržali. „Musím takto reagovať vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a tiež pre dobro príbuzných obete,“ vysvetlil Pawlik.

V nasledujúcich dňoch telo obete podrobia ďalším testom a prebehne aj pitva, aby sa zistila príčina smrti. Tento prípad je najnovší zo série incidentov z posledných mesiacov, ktoré sa stali v diecéze Sosnowieca, pripomína PAP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet