Na hlavný obsah

Homosexuálne orgie na fare: Poľského kňaza vzali do väzby, vzniesli voči nemu viacero obvinení

Prokuratúra neposkytla podrobnosti o sexuálnom obvinení.

Homosexuálne orgie na fare: Poľského kňaza vzali do väzby, vzniesli voči nemu viacero obvinení
Ilustračná snímka kňaza počas omše. Foto: Unsplash

Kňaza z juhopoľského mesta Dabrowa Górnicza vzali do vyšetrovacej väzby pre obvinenia zo sexuálnych a drogových trestných činov a z neposkytnutia pomoci človeku v ohrození života alebo zdravia. V stredu (10. 1.) o tom informovala poľská tlačová agentúra PAP.

Poľský denník Gazeta Wyborcza v septembri 2023 informoval, že v auguste toho roka organizoval kňaz Tomasz Z. homosexuálne orgie na svojej fare s účasťou ďalších duchovných a sexuálneho pracovníka (prostitúta).

Počas nich tento muž údajne stratil vedomie a zdravotníkom zabránili, aby mu poskytli pomoc. Nakoniec musela zasahovať polícia.

Po vyšetrovaní miestna prokuratúra vzniesla proti kňazovi obvinenia. „Tri z nich sa týkajú zločinov opísaných v zákone proti narkománii a súvisia s podaním drog. Jedno z týchto obvinení sa týka aj zločinov proti sexuálnej slobode a mravnosti,“ uviedol hovorca prokuratúry pre PAP.

Prokuratúra neposkytla podrobnosti o sexuálnom obvinení. Štvrté obvinenie sa týka neposkytnutia pomoci človeku, ktorého život alebo zdravie sú ohrozené. Prokuratúra dôrazne odmietla správy médií, že muž v bezvedomí bol prostitút.

Uviedla, že na spomínanej akcii sa zúčastnili traja muži: Tomasz Z., muž, ktorý upadol do bezvedomia, a tretí, ktorý privolal pomoc.

Hovorca prokuratúry nepovedal, ako podozrivý reagoval na obvinenia. Oznámil však, že Tomasz Z. poskytol obšírne vysvetlenia. Súd napriek tomu pre závažnosť skutku a obavy z podvádzania rozhodol o dvojmesačnej väzbe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet