Na hlavný obsah

VIDEO: Pri požiari reštaurácie v Bangladéši zahynulo najmenej 45 ľudí. Hasiči priblížili jeho príčinu

Ďalších 15 osôb je v kritickom stave.

Najmenej 45 ľudí zahynulo vo štvrtok (29. 2.) pri požiari v reštaurácii jednej z komerčných budov v hlavnom meste Bangladéša. Približne 15 zranených hospitalizovali v kritickom stave.

Podľa piatkového (1. 3.) vyhlásenia hasičov vybuchla v kuchyne reštaurácie plynová fľaša a situáciu zhoršili ďalšie bezpečnostné nedostatky v budove. Informovala o tom agentúra AFP.

Požiar skomplikovali nedostatky

Požiar vypukol vo štvrtok večer v reštaurácii v luxusnej štvrti Bailey Road v Dháke. Celú budovu, v ktorej sa nachádzali aj ďalšie reštaurácie, zachvátili plamene. Hasičom sa požiar podarilo dostať pod kontrolu po dvoch hodinách.

Situáciu s požiarom skomplikovali podľa riaditeľa miestnych hasičov plynové fľaše poukladané na schodiskách a v kuchyniach reštaurácií. Šéf národného hasičského zboru Main Uddin uviedol, že v budove boli bezpečnostné nedostatky. „Chýbali minimálne dve schodiská alebo požiarne východy,“ povedal pre AFP, pričom dodal, že väčšina ľudí sa udusila.

V Bangladéši nie sú výbuchy a požiare v budovách a továrňach neobvyklé. Často je to dôsledkom nedodržiavania bezpečnostných noriem. Tragické požiare často zapríčinia práve plynové fľaše, chybná klimatizácia či zlé elektrické rozvody.

K najhoršiemu požiaru v Bangladéši došlo v roku 2012, keď požiar zachvátil továreň na výrobu odevov na predmestí Dháky. Zahynulo viac než 100 ľudí a dve stovky ďalších sa zranilo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet