Na hlavný obsah

Bizarný prípad v USA: Muž prepadol čerpaciu stanicu a ako zbraň použil hada

Skončil vo väzbe, pretože nebol schopný zložiť kauciu.

Bizarný prípad v USA: Muž prepadol čerpaciu stanicu a ako zbraň použil hada
Ilustračná snímka hada. Foto: Unsplash

Tento mesiac došlo v meste Memphis v americkom štáte Tennessee ku bizarnému prepadnutiu čerpacej stanice.

Páchateľ nevtrhol do predajne pumpy s pištoľou ani nožom, ale mal okolo krku omotaného 1,5-metrového hada a jeho hlavu namieril na obsluhu.

Dvadsaťšesťročný páchateľ sa podľa denníka The New York Post pokúsil získať peniaze ešte dvakrát predtým, ako vtrhol na čerpaciu stanicu s plazom.

Prvýkrát o druhej hodine ráno. Vošiel dnu a predstieral, že nakupuje, následne pristúpil k pokladni a žiadal hotovosť. To obsluha odmietla.

Lupič odišiel, ale o 30 minút sa vrátil a zopakoval svoju požiadavku. Demonštratívne siahol do vrecka, aby to vyzeralo, že v ňom má zbraň.

Neuspel ani tentoraz a odišiel s prázdnymi rukami. Keď prišiel tretíkrát, mal okolo krku hada. „Daj mi tie peniaze!“ zakričal na vydesenú obsluhu.

Zároveň siahol do batohu, akoby opäť naznačoval, že chce vytiahnuť zbraň. Pokladníčka však v sebaobrane vytiahla z priestoru pod pultom zbraň, čím lupiča prinútila k úteku.

Páchateľa zatkla polícia

Páchateľa zatkla polícia, ktorú zalarmovala obsluha po prvých dvoch neúspešných pokusoch o lúpež. Muž skončil vo väzbe, pretože nebol schopný zložiť kauciu vo výške 4 000 dolárov (vyše 3 700 eur).

Ďalšie vyšetrovanie ukázalo, že had nebol jedovatý. Zviera skončilo v starostlivosti rodiny páchateľa, ktorá sa na druhý deň za incident ospravedlnila a ponúkla sa, že uhradí všetky škody, ktoré jej člen spôsobil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet