Na hlavný obsah

Motoristi v Martine sa dočkali rekonštrukcie nebezpečnej križovatky. Budú ju riadiť inteligentné semafory

Po rekonštrukcii pribudnú na ceste aj priechody pre chodcov, ktoré tu doteraz absentovali.

Motoristi v Martine sa dočkali rekonštrukcie nebezpečnej križovatky. Budú ju riadiť inteligentné semafory
Nebezpečnú križovatku v Martine začali rekonštruovať. Foto: RTVS

V Martine sa motoristi po rokoch apelov dočkali rekonštrukcie nebezpečnej križovatky na západnom obchvate mesta. Dôležitá je nielen pre tranzit, ale aj pre obyvateľov obce Bystrička.
Po rekonštrukcii budú premávku riadiť inteligentné semafory.

V obci sa v minulosti dokonca vyzbierali na štúdiu, ktorá potvrdila, že ide o nebezpečné križovanie ciest najmä pri ľavých odbočeniach. Mnohí motoristi sa vraj dokonca križovatke, najmä v dopravných špičkách radšej vyhýbali.

„Vnímam ju hlavne nebezpečne. Keď bola anketa mesta Martin, že aké rekonštrukcie robiť, tak všetko som dávala na túto križovatku,“ povedala motoristka Viera Kmeťová.

„Boli tu aj tri smrťáky už, no a podchvíľou je tu nejaká nehoda. Najvyšší čas s tým niečo robiť,“ uviedol motorista Peter Koniar.

Rekonštrukcii križovatky v Martine sa v Správach RTVS z regiónov venoval Vladimír Záborský:

V týchto dňoch začali stavbári s prácami na prekládke inžinierskych sietí. Tie zatiaľ do premávky zasahujú iba minimálne. Obyvatelia sa pripravujú aj na isté obmedzenia.

„Pre obyvateľov Bystričky dúfam nastanú lepšie časy. Bude sa dať prejsť cez tú križovatku oveľa bezpečnejšie, lepšie a nebude dochádzať k toľkým kolíznym situáciám ako doteraz,“ skonštatoval starosta obce Bystrička Roman Kubala.

Hoci sťažnosti smerovali najmä na magistrát mesta, investorom je Slovenská správa ciest, ktorej západný obchvat mesta patrí. Na úpravách preinvestuje vyše 800-tisíc eur.

„Práce sa financujú zo štátneho rozpočtu. Mali by byť ukončené do konca augusta 2024,“ informovala hovorkyňa Slovenskej správy ciest Jana Lukáčová.

Po rekonštrukcii pribudnú na ceste aj priechody pre chodcov, ktoré tu doteraz absentovali. Práce rozdelili do viacerých etáp, aby čo najmenej komplikovali plynulosť premávky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny