Na hlavný obsah

NHL: Juraj Slafkovský zaznamenal gól a asistenciu, strelecky sa presadil aj Tomáš Tatar

V noci boli v akcii štyria Slováci.

NHL: Juraj Slafkovský zaznamenal gól a asistenciu, strelecky sa presadil aj Tomáš Tatar
Na snímke Juraj Slafkovský a jeho spoluhráči oslavujú gól. Foto: TASR/AP

Hokejisti Washingtonu Capitals postúpili v noci na stredu (17. 4.) do play off zámorskej NHL. Poslednú voľnú miestenku medzi šestnástkou tímov im zaistilo víťazstvo 2:1 na ľade Philadelphie.

Základnú časť tak ukončili na ôsmom mieste vo Východnej konferencii, čo znamená zisk druhej voľnej karty. V prvej obrannej dvojici hostí bol Slovák Martin Fehérváry s Johnom Carlsonom. V noci boli v akcii štyria Slováci.

Individuálne sa najviac darilo Jurajovi Slafkovskému – zaznamenal gól za Montreal, ktorý prehral s Detroitom 4:5 pp a sn.

Slafkovský si počas zápasu pripísal aj jednu asistenciu:

Slafkovský tak bodoval po troch zápasoch a v stretnutí s Detroitom vyslal na bránku celkovo tri strely, mal jeden hit a na ľade bol 22:55 minúty.

Tatar skóroval zo svojej jedinej strely

Strelecky sa presadil aj Tomáš Tatar zo Seattlu, ten prehral na ľade Winnipegu 3:4. K triumfu proti Kraken prispel dvoma presnými zásahmi Kyle Connor.

Tatar nastúpil v treťom útoku, skóroval zo svojej jedinej strely na bránku a mal aj plusku:

Za 12:37 minúty na ľade rozdal dva hity. Bodoval v druhom zápase za sebou, gól strelil prvýkrát od 5. marca.

Nebodovali Martin Pospíšil (Calgary) ani Martin Fehérváry. Víťazný gól Capitals strelil tri minúty pred koncom do prázdnej bránky T. J. Oshie.

Pre oba tímy bol duel záverečný v základnej časti, pričom Philadelphia mohla v prípade víťazstva pomýšľať na postup. Fehérváry strávil na ľade 27:02 minúty a stretnutie ukončil s dvoma pluskami a dvoma hitmi.

Montreal vyhrával v 31. minúte 3:1, hosťom sa však podarilo vrátiť do hry. Predĺženie im zabezpečil päť sekúnd pred koncom David Perron a jediný nájazd premenil Patrick Kane. Jeho tím ukončil základnú časť s rovnakým počtom bodov ako Washington (91), má však na konte o päť víťazstiev menej a obsadil tak deviate miesto.

Winnipeg si zaistil víťazstvom druhé miesto v Centrálnej divízii a úvodné kolo play off proti Coloradu začne na domácom ľade.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport