Na hlavný obsah

Niké liga: Slovan jednoznačne zdolal Žilinu a spravil ďalší krok k obhajobe titulu

Slovan má na čele tabuľky už osemnásťbodový náskok.

Niké liga: Slovan jednoznačne zdolal Žilinu a spravil ďalší krok k obhajobe titulu
Na snímke gólová radosť hráčov a fanúšikov Slovana Bratislava. Foto: FOTO - Daniel Stehlík

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v piatkovom (5. 4.) zápase štvrtého kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul na pôde MŠK Žilina 3:0. Dva góly hostí strelil Tigran Barseghjan, jeden pridal Nino Marcelli.

Úradujúci slovenský majster je opäť bližšie k obhajobe titulu, na čele tabuľky má už 18-bodový náskok pred druhou Trnavou, ktorá sa v sobotu (6. 4.) predstaví v Ružomberku. Žilina po tretej prehre za sebou zostáva na tretej priečke, so štvorbodovým mankom na Spartak.

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:1)

Góly: 26. a 87. Barseghyan, 69. Marcelli. ŽK: Bajrič (Slovan). Rozhodovali: Gemzický (26. Dohál) – Štrbo, Vitko, 2955 divákov.

MŠK Žilina: Belko – Minárik, Hubočan, Ndjeungoue – Ďatko (65. Bile), Adang (70. Essomba), Gidi, Bari (46. D. Javorček) – Jambor, Sauer, Iľko (65. Nsona).

Slovan Bratislava: Borjan – Bajrič, Kašia, Wimmer (89. Risvanis) – Blackman (89. Lichý), Kankava, Savvidis, Vojtko – Barseghjan (89. Zmrhal), Strelec (64. Pauschek), Marcelli (74. Tolič)

Žilina pohrozila v 22. minúte, Mário Sauer si zasekol obrancu, ale tvrdou ranou zvnútra šestnástky mieril nad Borjanovu bránu. V 26. minúte Marcelli exkluzívne vysunul Barseghjana, ktorý nedal Belkovi šancu – 0:1.

Rovnaký hráč ohrozil žilinskú bránu aj o šesť minút neskôr, ale Belko tentoraz jeho krížnu strelu vyrazil. „Šošoni“ mohli vyrovnať v 52. minúte, Minárik však po rohovom kope v jasnej pozícii prekopol Borjanovu bránu a rovnako o tri minúty neskôr vypálil nepresne Adang.

Po striedaniach oba tímy viac otvorili hru, ťažil z toho Slovan, v 65. minúte prekonal po vydarenej akcii Belka Marcelli. Bratislavčania následne prehustili obranu, Žilina ju nedokázala prelomiť, v samom závere korunoval triumf Slovana druhým gólom v zápase Barseghjan.

Kuriozitou zápasu bolo striedanie hlavného rozhodcu, zraneného Erika Gemzického vymenil v 26. minúte náhradný arbiter Martin Dohál.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport