Na hlavný obsah

Nový projekt rezortu práce prispeje mladým dospelým z centier pre deti a rodiny na vodičské preukazy

Je určení pre mladých, ktorí sú evidovaní ako záujemcovia o zamestnanie.

Nový projekt rezortu práce prispeje mladým dospelým z centier pre deti a rodiny na vodičské preukazy
Ilustračná snímka. Foto: pexels.com

Mladí ľudia z centier pre deti a rodiny môžu od 15. apríla požiadať o finančný príspevok. Ide o projekt Vzdelávanie mladých dospelých. Je zameraný na získanie vodičského oprávnenia všetkých skupín okrem A, AM, A1 a A2. V piatok (19. 4.) o tom informoval štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR Branislav Ondruš.

Projekt by mal pomôcť mladým dospelým osamostatniť sa a nájsť si uplatnenie na trhu práce. Je určený mladým, ktorí sú evidovaní na úradoch práce, sociálnych vecí a rodiny ako záujemcovia o zamestnanie.

Týka sa to nezamestnaných, ktorí po dosiahnutí veku 18 rokov ostávajú v centrách pre deti a rodiny a naďalej je im poskytovaná starostlivosť. Platí to tiež pre plnoleté osoby, ktoré sa pripravujú na svoje povolanie. A bol im zároveň predĺžený pobyt v centrách pre deti a rodiny maximálne o 24 mesiacov.

Projekt zahŕňa aj maloleté deti pripravujúce sa na povolanie, ktorým poskytujú centrá pre deti a rodiny pobyt na základe rozhodnutia súdu.

Vodičské kurzy by mali úrady práce, sociálnych vecí a rodiny preplácať v plnej výške. Mladí dospelí môžu podľa generálneho riaditeľa a generálneho tajomníka služobného úradu Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Petra Ormandyho získať aj paušálny príspevok na pokrytie časti výdavkov, ktoré súvisia s účasťou na kurzoch.

Výška paušálneho príspevku je 0,95 eura na jednu vyučovaciu hodinu. Maximálne teda 190 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika