Na hlavný obsah

Policajti si posvietili na vodičov autobusov a električiek: Niektorí prišli o vodičák

Väčšina vodičov pravidlá dodržala.

Policajti si posvietili na vodičov autobusov a električiek: Niektorí prišli o vodičák
Kontrolu zamerali cielene na vodičov autobusov, ktorí vyrážajú na jazdu rovno z domu. Foto: RTVS

V Košickom kraji sa v pondelok (15. 4.) skoro ráno konala ďalšia zo série rozsiahlych policajných akcií proti alkoholu za volantom. Tentoraz sa policajti zamerali na profesionálnych vodičov autobusov a električiek.

Krátko po štvrtej hodine ráno a policajti spustili akciu proti alkoholu za volantom. Tentoraz si posvietili na vodičov autobusov a električiek. Počas dvojhodinovej akcie odhalili dvoch vodičov pod vplyvom alkoholu.

Kontrole vodičov MHD v Košiciach sa v Správach RTVS z regiónov venovala redaktorka Marie Balážová Melníková:

„Jedným bol vodič autobusu, ktorého policajti zastavili v meste Trebišov. Ďalšieho vodiča, tentokrát súkromného prepravcu, vodiča mikrobusu, policajti zastavili v Košiciach,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Obaja nafúkali pod jedno promile a na mieste prišli o vodičáky. Väčšina vodičov však bola zodpovedná a na prístroji sa objavili nuly.

„V rámci bežnej premávky sú vodiči električiek kontrolovaní len sporadicky. Väčšinou sú podrobovaní dychovej skúške, len ak sú účastníkmi škodovej udalosti alebo dopravnej nehody,“ priblížil zástupca riaditeľa KR PZ v Košiciach Ladislav Héžel.

Nikto nenafúkal

Zo skontrolovaných vodičov mestskej hromadnej dopravy v Košiciach nenafúkal nikto. „Dopravný podnik v rámci bežných kontrolných činností vykonáva v podstate na dennej báze dychové skúšky u všetkých vodičov električiek aj autobusov,“ tvrdí poverený riaditeľ dopravy Dopravného podniku mesta Košice Róbert Nagy.

Na vodičov autobusov si posvietili aj v Spišskej Novej Vsi. Od skorého rána ich policajti zastavovali na spišskonovoveskej autobusovej stanici.

Kontrolu zamerali cielene na vodičov autobusov, ktorí vyrážajú na jazdu rovno z domu. „Mali sme v rámci kraja dvakrát požitie alkoholu pred jazdou u vodičov autobusu, preto aj táto akcia. Majú odstavené autobusy v blízkosti domov. Sadnú do autobusa a môžu sa spoliehať na to, že ich nikto nebude kontrolovať,“ povedal riaditeľ KR PZ v Košiciach Štefan Mulik.

V kontrolách budú muži zákona pokračovať aj ďalej. „„Chceme hlavne vyslať signál ľuďom, že to budeme robiť častejšie. Nielen na vodičov bežných motorových vozidiel, ale aj na vodičov autobusov či električiek v rámci kraja,“ uzavrel Mulik.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko