Na hlavný obsah

Ďalšia nehoda autobusu na nemeckej diaľnici: Vodič viezol stredoškolákov, hlásia 20 zranených

Autobus zišiel z cesty a prevrátil sa nabok.

Ďalšia nehoda autobusu na nemeckej diaľnici: Vodič viezol stredoškolákov, hlásia 20 zranených
Na ilustračnej snímke príslušník nemeckej polície. Foto: Unsplash

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok (28. 3.) večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. Bližšie informácie priniesla v piatok (29. 3.) agentúra DPA.

Autobus zišiel z vozovky na diaľnici A44 v západonemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko a prevrátil sa nabok. Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

Polícia najprv uviedla, že ľahké zranenia utrpelo 21 ľudí a vo vážnom stave je jeden človek. Neskôr upravila počet na 20 ľahko ranených a jedného ťažko zraneného. Podľa polície nikto nie je v ohrození života. Vodič autobusu vyviazol z havárie bez zranenia.

Príčinu nehody neďaleko mesta Werl, 100 kilometrov východne od Düsseldorfu, stále objasňujú. Polícia vo štvrtok neskoro večer oznámila, že žiadne ďalšie vozidlá neboli účastníkmi nehody. Dvadsaťkilometrový úsek diaľnice A44 smerom na východ do Werlu uzavreli. Na miesto nehody vyslali protipožiarnu brigádu a záchranný vrtuľník.

Nehoda sa stala len deň po tom, čo pri havárii diaľkového autobusu neďaleko Lipska vo východnom Nemecku zahynuli štyria ľudia. Vodičmi boli Čech, ktorý v čase tragédie šoféroval, a Slovák.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet