Na hlavný obsah

Slovenskí mladíci nezvládli ani tretí zápas na MS. O ich osude rozhodne zápas s Nórskom

Zápas s Fínskom prehrali už v prvej tretine.

Slovenskí mladíci nezvládli ani tretí zápas na MS. O ich osude rozhodne zápas s Nórskom
Zápas na MS hokejistov do 18 rokov medzi Slovenskom a Fínskom. Foto: IIHF

Slovenskí hokejisti prehrali aj vo svojom treťom zápase na MS do 18 rokov vo Fínsku. V nedeľňajšom (28. 4.) stretnutí A-skupiny podľahli domácemu tímu 0:4. Všetky góly padli už v prvej tretine. Mužstvo Martina Dendisa predtým podľahlo americkým rovesníkom vysoko 0:9 a Lotyšsku 3:5 a v tabuľke je posledné.

V neúplnej tabuľke A-skupiny patrí mladým Slovákom posledné piate miesto bez zisku bodu so skóre 3:18. Posledný duel v skupine odohrajú v utorok (30. 4.) proti Nórom (13.00 h). Prvé štyri tímy postúpia do štvrťfinále, posledný si zahrá o udržanie.

Domáci hokejisti išli do zápasu ako veľkí favoriti a svoju úlohu do bodky splnili. Prvý gól strelili v siedmej minúte, keď po 18 sekundách potrestali vylúčenie Tomíka. Na 2:0 zvýšil už o 43 sekúnd neskôr Ruohonen a Slováci inkasovali do prvej prestávky ešte dvakrát. V 18. minúte využil ďalšiu presilovku Pikkarainen a na 4:0 zvýšil Saarelainen.

V úvode druhého dejstva poslal Ruohonen nešetrne na mantinel Kupca a toho museli odniesť z ľadu na nosidlách. Slováci si zahrali päťminútovú presilovku, no viac šancí v nej mali domáci hráči.

V ďalších minútach pokračoval fínsky tlak, no zverenci trénera Dendisa zlepšili hru v defenzíve a ďalší gól nedostali. V ofenzíve im to však vôbec nešlo a Fíni ich po dvoch tretinách prestrieľali vysoko 27:8.

Obraz hry sa nezmenil ani v tretej časti, Fíni tlačili, vypracovali si množstvo veľkých šancí, ale gól už nestrelili aj vďaka dobrému výkonu brankára Haronika.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport