Na hlavný obsah

Smer a SNS očakávajú veľkorysosť Hlasu. Koaličná zmluva platí, nebudú sa vymieňať žiadne posty, uviedol T. Drucker

Lucia Plaváková pripustila, že PS nemusí podporiť Richarda Rašiho na pozíciu šéfa parlamentu.

Smer a SNS očakávajú veľkorysosť Hlasu. Koaličná zmluva platí, nebudú sa vymieňať žiadne posty, uviedol T. Drucker
Na snímke zľava L. Plaváková a T. Drucker. Foto: RTVS

Koalícia sa naďalej nevie dohodnúť na novom predsedovi parlamentu. Strana Hlas-SD trvá na nominácii Richarda Rašiho. Smer-SD aj SNS očakávajú od Hlasu veľkorysosť.

„Koaličná zmluva je platná, nám záleží, aby vzťahy v koalícii boli korektné, aby bola pevná koalícia. To, že máme názory na niektoré vecné veci rozdielne, to sa normálne stáva medzi partnermi,“ uviedol minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker (Hlas-SD) v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

Drucker tiež povedal, že sa nebudú vymieňať žiadne ministerstvá a ani pozície.

Poslankyňa Národnej rady (NR) SR a podpredsedníčka hnutia Progresívne Slovensko Lucia Plaváková povedala, že „situácia je zvláštna“.

Zjavne sa nevedia dohodnúť, uviedla Plaváková

„Uplynula dlhá doba od prezidentských volieb a stále nemáme jasno, kto bude nominantom koalície na predsedu parlamentu. Zjavne sa nevedia dohodnúť, keďže si všeličo odkazujú cez médiá,“ skonštatovala Plaváková.

Téme budúceho predsedu parlamentu sa v reportáži v Správach RTVS venovala redaktorka Katarína Wildová:

Spôsob poverenia Petra Žigu (Hlas-SD) vedením parlamentu označila za pochybný. „Koalícia nevie zabezpečiť ani to, aby mali dostatok hlasov. Koaličné strany pred voľbami presviedčali ľudí, že sú štátnici, ktorí budú vedieť riadiť štát, ale nevedia riadiť ani základný chod parlamentu,“ doplnila podpredsedníčka PS.

Lucia Plaváková pripustila, že je možné, že Progresívne Slovensko nepodporí Richarda Rašiho na pozíciu šéfa parlamentu. „Už v minulosti sme podporili Petra Pellegriniho na tento post, ale spôsobom, akým riadil parlament, sme boli sklamaní,“ doplnila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko