Na hlavný obsah

Útočníci v Jeruzaleme vrazili autom do skupiny ľudí, potom sa na nich pokúsili strieľať

Pri incidente sa zranili traja ľudia.

Útočníci v Jeruzaleme vrazili autom do skupiny ľudí, potom sa na nich pokúsili strieľať
Izraelskí policajti vyšetrujú miesto útoku. Foto: TASR/AP

Traja ľudia boli zranení, keď do nich v pondelok (22. 4.) ráno v Jeruzaleme úmyselne vrazilo auto. Útočníci sa potom pokúsili na ľudí strieľať, ale neúspešne, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie polície.

Vodič a spolujazdec z miesta ušli. Podľa polície boli o niečo neskôr chytení, keď sa ukrývali v zatvorenom obchode v blízkosti miesta incidentu, informuje server The Times of Israel.

Útok sa stal v pondelok ráno v severovýchodnej časti Jeruzalema. Zo záberov kamier je vidieť, ako auto vrazilo do skupiny stojacich ľudí. Podľa polície utrpeli traja ľudia ľahké zranenia.

Po náraze z vozidla vystúpili dvaja muži. Tí sa zrejme pokúsili na ľudí v okolí strieľať improvizovanou zbraňou, ktorá však zlyhala, píše izraelská tlač. Z miesta potom utiekli. Troch mladých mužov s ľahkými zraneniami previezli do nemocnice. Podľa izraelskej tlače ich ešte dnes prepustia.

Útok sa stal v prvý deň významného židovského sviatku Pesach, ktorý pripomína biblický príbeh vyvedenia izraelského ľudu Mojžišom z útlaku egyptského otroctva. Podľa tlače sú zranení ortodoxní židia.

Miesto činu vyšetrujú policajti. (Zdroj: AP)

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet