Na hlavný obsah

V druhom najväčšom meste Talianska zakážu počas turistickej sezóny nočný predaj jedla. Zákaz sa dotkne aj zmrzliny

Zákaz nočného predaja zmrzliny vyvolalo rozhorčenie verejnosti.

V druhom najväčšom meste Talianska zakážu počas turistickej sezóny nočný predaj jedla. Zákaz sa dotkne aj zmrzliny
Ilustračná snímka. Foto: Pexels

Vedenie Milána na severe Talianska v snahe zmierniť nočný život v meste zakáže počas leta predaj jedla a nápojov po polnoci. Pre pouličné stánky radnica stanovila zatváraciu hodinu dokonca na 20.00.

Zákaz sa vzťahuje aj na typicky taliansku pochúťku – zmrzlinu, čo vo verejnosti vyvolalo rozhorčenie, informovala agentúra APA. Zákaz má platiť od 17. mája do 4. novembra.

Podľa nových nariadení musí reštaurácia s vonkajším posedením v najvyhľadávanejších turistických štvrtiach zatvoriť najneskôr pol hodiny po polnoci. Cez víkendy a sviatky bude otváracia doba predĺžená o hodinu. Radnica dúfa, že sa tak turisti nebudú zhromažďovať v uliciach mesta a rušiť nočný pokoj.

„Šialenstvo: milánsky starosta vyhlásil vojnu zmrzline“, znie titulok denníka Il Giornale, ktorý sa sťažuje, že by starosta Giuseppe Sala mal radšej riešiť rast životných nákladov, a nie brániť ľuďom v normálnej zábave.

Majitelia milánskych podnikov sú presvedčení, že im pre nové obmedzenie ubudne zákazníkov a starousadlíkom to rovnako pokoj ani zlepšenie zdravia neprinesie.

Miláno, kedysi známe skôr ako sivá priemyselná metropola, zažíva už dlhší čas turistický boom. Mesto s 1,5 milióna obyvateľov boduje vitalitou ako talianske hlavné mesto módy, životného štýlu a financií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet