Na hlavný obsah

V Trnave sa hral duel dvoch rôznych polčasov. Weiss: Musel som po dlhšom čase zvýšiť hlas

Slovan ovládol derby na ihrisku Spartaka v pomere 2:1.

V Trnave sa hral duel dvoch rôznych polčasov. Weiss: Musel som po dlhšom čase zvýšiť hlas
Zľava: Tigran Barseghyan a trénej Vladimír Weiss z ŠK Slovan Bratislava. Foto: SITA/AP

Už istý slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v šiestom kole nadstavby slovenskej I. ligy v skupine o titul na ihrisku Spartaka Trnava 2:1. Zverenci trénera Vladimír Weissa už majú na svojom konte 70 bodov a pred nedeľňajším (21. 4.) súperom majú náskok 19 bodov. Spartak napriek prehre zotrval na druhej priečke tabuľky a od tretej Žiliny ho delia už len tri body.

Trnavčania pred duelom deklarovali, že po marcovom triumfe v Bratislave túžia odvekého rivala zdolať aj na vlastnom štadióne. Naposledy sa im to totiž podarilo ešte v máji 2021. Tento scenár začali domáci aj rýchlo napĺňať, keď už v 14. minúte útočník Michal Ďuriš hlavou po centri Martina Mikoviča prekonal hosťujúceho brankára Milana Borjana.

„Belasí“ však po zlepšenom výkone v druhom polčase duel otočil. V 47. minúte vyrovnal arménsky legionár Tigran Barseghjan a jedenástym presným zásahom v tejto sezóne sa pripojil na čele ligových kanonierov k banskobystrickým zakončovateľom Róbertovi Polievkovi a Martinovi Rymarenkovi.

Rozhodujúci gól zaznamenal v 83. minúte obranca Matúš Vojtko, ktorému k premiérovému ligovému zásahu v belasom drese výrazne pomohla nedôrazná trnavská defenzíva.

Gašparík: Nezvládli to v hlavách

Domáci kormidelník Michal Gašparík po stretnutí vyzdvihol výkon mužstva v prvom dejstve, no práve pocit kontroly nad dianím na ihrisku podľa neho nakoniec jeho tímu ublížil.

„Práve to, že sme mali zápas vo svojich rukách, bol problém druhého polčasu. Hráči si asi mysleli, že aj druhý polčas bude vyzerať rovnako a absolútne sme to nezvládli. Prvý moment – doslova sme im nahrali na prvý gól, zle sme odkopli na nohu hráča, potom prišiel center a gól. Potom sa to už s nami viezlo, hráčov to rozhodilo, nemali sme dobrú organizáciu. Slovan už v prvom polčase zmenil rozostavenie, vedeli sme, že pôjdu do 3-4-3. Hrali sme proti tomuto systému viacero zápasov, napriek tomu sme mali 20 minút zlú organizáciu hry, nevedeli sme si to na ihrisku uložiť a nezvládli to v hlavách,“ povedal po zápase Gašparík pre oficiálny web Spartaka.

Kormidelník hostí Vladimír Weiss po dueli ocenil skutočnosť, že sa jeho tím v druhom polčase herne zlepšil a získal tri body.

„Musel som po dlhšom čase zvýšiť hlas. Od hráčov, ktorým som dal šancu, som chcel viac. Platilo to pre celé mužstvo. Boli sme k sebe v kabíne otvorení, kritickí, aj hráči si povedali svoje. Tak to má byť. Víťazstvo si vážim, tu sa nevyhráva ľahko. Obzvlášť, keď Trnava ide do vedenia. Otočiť tu zápas nie je ľahké. Spartaku želám úspech v pohári, je to pohárové mužstvo, takisto Ružomberok. Nech vyhrá lepší,“ zhodnotil Weiss starší podľa oficiálny web Slovana.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport