Na hlavný obsah

VIDEO: V americkom mestečku ušla slonica z cirkusu, prechádzala sa medzi autami na rušnej ceste

Videá incidentu natočené šokovanými svedkami kolujú na sociálnych sieťach.

Obyvateľov mestečka Butte v americkom štáte Montana tento týždeň prekvapila netradičná situácia. 

Medzi autami na rušnej ceste a neskôr okolo kasína sa totiž prechádzala slonica. Podľa miestnych médií zrejme utiekla z cirkusu, informoval list The Washington Post.

Videá incidentu natočené šokovanými svedkami kolujú na sociálnych sieťach. Je na nich vidieť, ako sa slonica prepletá medzi autami a neskôr za ňou beží ošetrovateľ.

Zdroj: AP/TOWN PUMP/OLIVIA LABEAU

„Panebože,“ dodáva so smiechom. „Toto sa môže stať len v Butte, ušiel cirkusový slon,“ pridala jej spolucestujúca. Podľa stanice NBC Montana zviera počas prechádzky tiež zanechalo exkrementy niekomu na trávniku.

Miestne médiá informovali, že slonica utiekla z cirkusu Jordan World, ktorý podľa svojich webových stránok organizoval v utorok v meste predstavenie.

Bill Melvin z miestneho kultúrneho centra povedal televízii KXLF, že cirkusová slonica utiekla vo chvíli, keď ju ošetrovatelia umývali; zviera sa zľaklo zvuku, ktorý spôsobilo prechádzajúce auto.

Podľa Melvina však nešlo o až taký dramatický incident, ako to na prvý pohľad vyzerá, a slonicu sa podarilo bezpečne odchytiť.

Organizácia na ochranu zvierat PETA podala úradom sťažnosť na cirkus za to, že podľa nej zlyhal pri ochrane slonice a ohrozil verejnosť. Zároveň vyzvala ľudí, aby nechodili na cirkusové predstavenia, kde sú slony nútení vystupovať.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet