Na hlavný obsah

Žili v chate, umývali sa v potoku a na toaletu chodili do lesa. Matke v Česku odobrali už desať detí

Na prípad narazili českí v policajti v Hlbokom nad Vltavou.

Tri deti vo veku päť, sedem a osem rokov žili v chate v lese s tromi dospelými, vrátane ich matky, ktorej už v minulosti odobrali sedem detí. Na prípad narazili českí v policajti Hlbokom nad Vltavou, upozornil na to portál Novinky.cz.

Deti po príchode policajtov ani nevedeli, kedy boli naposledy v škôlke, škole a čo je to čistenie zubov. Povedali im, že sa idú umyť do neďalekého potoka. Prípad bol odovzdaný vyšetrovateľom pre podozrenie zo zanedbania starostlivosti.

Maloleté deti boli odobraté sociálnymi pracovníkmi, ktorí ich previezli na vyšetrenie do nemocnice a následne ich umiestnili do detského domova.

Zástupca hlavného veliteľa polície mesta Hlboká nad Vltavou Patrik Brožek pre web České noviny uviedol, že matke bolo už v minulosti odobratých sedem detí. „Podľa našich informácií žije žena týmto spôsobom už niekoľko rokov a pohybuje sa po krajine,“ dodal.

„Na mieste bola s deťmi aj ďalšia dospelá osoba, ktorá ich mala strážiť,“ povedal Brožek. Deti mali byť podľa výpovede v chate najmenej dva týždne, keď ich otec údajne vyhodil z bytu.

Policajti chatu objavili, keď hľadali tri osoby, ktoré robili výtržnosti pred miestnym obchodom. Matka detí sa údajne skrývala za chatou a kričala na policajtov, keď prišli na miesto ešte 27. marca 2024.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet