Na hlavný obsah

Testovanie na koronavírus v štyroch krajských mestách posilnili

Pacienti sa môžu objednať online cez COVID pass.

Testovanie na koronavírus v štyroch krajských mestách posilnili
Foto: TASR/AP

Ako prvé spustilo prevádzku veľkokapacitné mobilné odberové miesto (MOM) v Bratislave. Neskôr sa pridali Trenčín, Nitra a najnovšie Banská Bystrica. Pacienti sa na testovanie môžu objednať online cez COVID pass na webe korona.gov.sk.

Odberové miesto v Trenčíne sa nachádza pri mestskej plavárni na Mládežníckej ulici. V prevádzke je od pondelka do soboty od 8.00 do 16.00. Naďalej bude fungovať aj mobilné odberové miesto pri Regionálnom úrade verejného zdravotníctva Trenčín s dennou kapacitou 100 odberov. Veľkokapacitné MOM zabezpečí ďalších 300 odberov. Na jeho zriadení sa podieľali armádne zložky a personál z nemocnice.

Nitra otvorila veľkokapacitné MOM v areáli fakultnej nemocnice. Dostupné je cez bránu zo Špitálskej ulice. Sú vytvorené koridory pre osoby prichádzajúce na odber peši a na autách. Vzorky odoberajú v pracovných dňoch od 7.30 do 12.30. Na odber vzoriek môžu prísť aj samoplatci.

Veľkokapacitné mobilné odberové miesto v Banskej Bystrici zvýši dennú kapacitu odberov u indikovaných pacientov z 50 na 300 denne. Pracovisko pri Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosvelta sa nachádza na parkovisku na Mičinskej ceste.

https://www.facebook.com/fnspfdr/posts/3154731917957432

Na mieste sú tri odberové pracoviská – dve sú prístupné peši a na jednom odoberajú stery ľuďom sediacim v aute. Otvorené sú od pondelka do piatka od 8.00 do 16.00. Vstup do odberového areálu riadia príslušníci Policajného zboru SR, ktorí zároveň kontrolujú, či má osoba COVID pass.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko