Na hlavný obsah

Za týždeň pribudli na svete takmer dva milióny prípadov COVID-19

Najviac mŕtvych zaznamenala za týždeň Európa.

Za týždeň pribudli na svete takmer dva milióny prípadov COVID-19
Počet nových prípadov COVID-19 rýchlo rastie, uvádza WHO. Foto: TASR/AP

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v utorok (22.9.) uviedla, že od začiatku pandémie sa novým koronavírusom nakazilo už viac ako 30,6 milióna ľudí. Za týždeň celosvetovo zaznamenali ďalšie necelé dva milióny prípadov infekcie. S nákazou COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje, zomrelo približne 950 000 osôb.

Podľa špecializovaného webu americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa sa na svete už koronavírusom nakazilo viac ako 31,3 milióna ľudí a zomrelo ich 965 000.

„Od 14. do 20. septembra pribudli takmer dva milióny nových prípadov COVID-19, čo predstavuje nárast o šesť percent v porovnaní s predchádzajúcim týždňom,“ vyhlásila WHO. Zároveň je podľa tejto organizácie najvyšší prírastok od začiatku šírenia vírusu na konci minulého roka.

Pri porovnaní minulého a predminulého týždňa však podľa WHO ubudlo úmrtí s ochorením COVID-19, a to o desať percent. Na celom svete za posledný týždeň zomrelo 37 700 infikovaných.

Najvyšší prírastok mŕtvych s infekciou COVID-19 zaznamenala minulý týždeň Európa. V porovnaní s týždňom od 7. do 13. septembra ich pribudlo 27 percent.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet