Na hlavný obsah

Koronavírusové kompenzácie viaznu

Posielame do Bruselu málo žiadostí.

Koronavírusové kompenzácie viaznu
Europoslanec Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).

Kompenzácie pre tých, ktorých postihla koronakríza a znemožnila im normálne pracovné fungovanie, nespomaľujú procesy v Bruseli, ale fakt, že Slovensko posiela málo žiadostí. Uviedol to slovenský europoslanec Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) na sociálnej sieti.

Premiér Igor Matovič (OĽANO) a vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) sa tak podľa Šimečku neprávom vyhovárajú na Európsku úniu, že zdržuje poskytovanie ekonomickej pomoci ľuďom zasiahnutým pandémiou.

Ako upozornil europoslanec, EÚ uvoľnila vlastné pravidlá a po prvej vlne pandémie celý proces ešte viac zjednodušila. „V praxi stačí vyplniť jeden formulár a Brusel doslova obratom – priemerne už za 13 pracovných dní – štátnu pomoc odklepne,“ spresnil Šimečka.

„Na prípravu kompenzačných mechanizmov mala vláda celé leto. A nie teraz chytať druhú vlnu za chvost a vyhovárať sa pritom na Európsku komisiu,“ kritizuje Šimečka s tým, že namiesto hádzania viny na Brusel teraz Slovensko potrebuje politické vedenie a zrozumiteľné informácie o tom, ako a kedy bude štát odškodňovať živnostníkov a zamestnancov v gastroprevádzkach, hoteloch, športových kluboch, v kultúre či iných službách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika