Na hlavný obsah

Obvinený starosta Kusý neúraduje zo svojej kancelárie

Nechce budiť dojem, že ovplyvňuje svedkov.

Obvinený starosta Kusý neúraduje zo svojej kancelárie
Obvinený starosta R. Kusý prichádza na súd. Foto: TASR

Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý, ktorý čelí viacerým obvineniam, nepracuje v súčasnosti na miestnom úrade, ale v budove bývalej konskej železnice pri Trnavskom mýte. Podľa vlastných slov nechce dávať zámienku na to, že má v úmysle ovplyvňovať svedkov. Úradovať chce preto mimo dosahu pracovníkov, ktorí v jeho prípade vystupovali ako svedkovia.

„V nedeľu som sa po troch dňoch (po prepustení z väzby) konečne zvítal s mojimi blízkymi. Prvý deň v práci začal neštandardne – sťahovaním. Prečo? Pán prokurátor ma viní z toho, že som si dovolil zamietnuť niekoľko developerských stavieb. A jeho kroky a vyjadrenia naznačujú, že bude robiť všetko pre to, aby som bol do vynesenia rozsudku vo väzbe. Zrejme s cieľom, aby som sa vzdal funkcie starostu. Snažím sa urobiť všetko pre to, aby som nedal zámienku na to, že chcem ovplyvňovať svedkov (hoci už boli vypočutí). Preto budem pracovať z budovy bývalej konskej železnice, mimo dosahu pracovníkov, ktorí vystupovali ako svedkovia,“ napísal v utorok (6. 10.) na facebooku Kusý.

Bratislavská krajská kriminálka zadržala Kusého minulý týždeň pre podozrenie zo spáchania trestných činov a prečinov zneužívania právomoci verejného činiteľa, z ktorých ho policajný vyšetrovateľ následne obvinil.

V nedeľu (4. 10.) sudca Kusého prepustil na slobodu. Prokurátor podal voči rozhodnutiu súdu sťažnosť, rozhodnutie tak nie je právoplatné a zaoberať sa ním bude v piatok (9. 10.) Krajský súd v Bratislave.

Obvinenie sa má týkať zamietnutia troch developerských projektov, ktoré majú byť podľa mestskej časti v rozpore s územným plánom. Ešte v nedeľu (4. 10.) bezprostredne po prepustení Kusý na facebooku napísal, že išlo o dva projekty na bratislavských Kramároch a jeden, o ktorý sa usilovali ľudia blízki oligarchovi Jurajovi Širokému.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko