Na hlavný obsah

Pribudlo takmer 2 000 prípadov nákazy. Zomknime sa, vyzýva Matovič

V statuse na sociálnej sieti zaútočil Matovič na koaličného partnera, stranu SaS.

Pribudlo takmer 2 000 prípadov nákazy. Zomknime sa, vyzýva Matovič
Premiér Igor Matovič (OĽaNO). Foto: TASR

V stredu 14. októbra na Slovensku identifikovali 1 929 nových prípadov nákazy koronavírusom, otestovali 12 502 vzoriek. Informáciu priniesol premiér Igor Matovič (OĽANO) na sociálnej sieti, ktorý v statuse zároveň zaútočil na partnera z koalície, stranu SaS.

Vývoj na Slovensku “kráča” 14 dní za Českom … a my tu počúvame mudrca, ktorý zrazu presne tak isto ako Kotleba začal blúzniť o tom, že vírus zoslabol, v nemocniciach máme minimum pacientov, ľudí nám zomiera málinko, robíme strašnú chybu, že počúvame infektológov,“ píše Matovič.

Obávam sa devastačných následkov bludov šírených stranou SaS na ochotu ľudí zomknúť sa a spoločne zabrať voči nášmu skutočnému nepriateľovi,“ píše ďalej premiér a tvrdí, že SaS sa snaží „cynicky zahrať na ľúbivú nôtu“ a získavať nových voličov „bez akéhokoľvek ohľadu na verejný záujem v najťažšej chvíli akú Slovensko prežíva o ll. svetovej vojny.“

„Zomknime sa“

Prosím, nepočúvajte teraz akokoľvek ľúbivé vábenie sirén, ale zomknime sa za ľuďmi, ktorí infektológiu a epidemiológiu študovali, a vedia, čo musíme dnes na zvládnutie epidémie robiť. Chráňme spolu zdravie a životy najzraniteľnejších,“ vyzval predseda vlády.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220637709345132

Vzťahy medzi Igorom Matovičom a šéfom SaS Richardom Sulíkom ochladli v nedeľu (11. 10.) po tom, ako Sulík opustil zasadanie Ústredného krízového šátu SR, diskusie na ňom označil za „tliachanie,“ s tým, že na zavedenie prísnejších opatrení proti šíreniu koronavírusu mu chýbajú dáta.

Stopka pre Klusa

Od Matoviča si vyslúžil ostrú kritiku, premiér označil Sulíkovo správanie za mimoriadne nezodpovedné a mimoriadne neľudské.

Spor v koalícii sa prejavil aj v stredu, keď premiér na tlačovej konferencii priznal, že ho na samite Európskej rady nebude sprevádzať štátny tajomník rezortu diplomacie, Martin Klus zo SaS. “ Nemám dôvod byť nadmieru ústretový voči SaS a jej predstaviteľom,“ uviedol Matovič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko