Na hlavný obsah

Odsúdený Majský stále nenastúpil na výkon trestu

O tom, či si trest odsedí v Čechách, rozhodne súd v januári.

Odsúdený Majský stále nenastúpil na výkon trestu
Na snímke Jozef Majský prichádza na hlavné pojednávanie v kauze tunelovania nebankových spoločností Horizont Slovakia a BMG Invest na Špecializovaný trestný súd v Pezinku 14. októbra 2015. Foto: TASR/Michal Svítok

O tom, či právoplatne odsúdený podnikateľ Jozef Majský nastúpi na výkon trestu odňatia slobody v Českej republike, sa rozhodne na zasadnutí Mestského súdu v Prahe v januári budúceho roku. Informovala o tom hovorkyňa Mestského súdu v Prahe Markéta Puci.

„Verejné zasadnutie je vytýčené na 17. januára o 10.00 h. Na tomto zasadnutí súd preskúma, či sú splnené podmienky na vykonanie trestu pána Majského v Českej republike,“ objasnila hovorkyňa. Pritom zdôraznila, že o tom, že Majský nebude vydaný na Slovensko, sa rozhodlo už na predchádzajúcom zasadnutí koncom septembra.

Majský však zostáva naďalej vo väzbe. Rozhodol tak Vrchný súd v Prahe, ktorý koncom októbra zamietol sťažnosť obhajoby voči rozhodnutiu Mestského súdu v Prahe, ktorý ho nechal vo väzbe.

Mestský súd v Prahe 30. septembra rozhodol, že Majský sa nevydáva na výkon trestu odňatia slobody na Slovensko z toho dôvodu, že je zároveň občanom ČR a musel by s tým súhlasiť. Zároveň rozhodol, že zostáva naďalej v predbežnej väzbe. Toto rozhodnutie nebolo právoplatné, keďže Majského obhajkyňa proti nemu podala sťažnosť.

Po Majskom bolo vyhlásené národné i medzinárodné pátranie. Slovenská polícia na začiatku augusta potvrdila, že ho zadržali v pražskej nemocnici.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko