Na hlavný obsah

Slovenskí hokejisti nastúpia proti Suomi bez dvoch hráčov vrátane kapitána

Oboch vyradilo ľahšie svalové zranenie.

Slovenskí hokejisti nastúpia proti Suomi bez dvoch hráčov vrátane kapitána
Na snímke zľava fínsky hokejový obranca Ruben Rafkin a gólman Roope Taponen na MS do 20 rokov v Edmontone. Foto: SITA/AP

Slovenským hokejistom do 20 rokov budú v stredajšom zápase A-skupiny MSJ proti Fínsku (20.00 SEČ) chýbať kapitán Samuel Kňažko i útočník Dominik Sojka. Obaja majú ľahšie svalové zranenie, ktoré si potrebujú doliečiť pred štvrťfinálovým stretnutím. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Duel s Fínmi bude pre zverencov trénera Róberta Petrovického záverečným v základnej skupine, z ktorej už majú istý postup do štvrťfinále. Výsledok zápasu však určí, z akého miesta doň Slováci vstúpia. V priebežnej tabuľke im patrí so ziskom štyroch bodov tretia priečka, vedie Kanada (9 b.) pred Fínskom (6), ktoré odohralo o zápas menej.

Proti Suomi nastúpi slovenská „dvadsiatka“ so siedmimi obrancami, kapitánske „céčko“ prevezme po Kňažkovi jeho doterajší asistent Dávid Mudrák. Asistovať mu budú Michal Mrázik a Andrej Golian. Do zostavy sa vrátia útočníci Filip Mešár a Artur Turanský, uviedol oficiálny web SZĽH.
 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport