Na hlavný obsah

Jednu Borussiu vymení za druhú. Tréner Rose sa presunie od Bénesa k Haalandovi

V Mönchengladbachu dosiahol historické úspechy.

Jednu Borussiu vymení za druhú. Tréner Rose sa presunie od Bénesa k Haalandovi
Na snímke budúci tréner Borussie Dortmund Marco Rose. Foto: TASR/AP

Futbalistov nemeckého klubu Borussia Dortmund povedie od nasledujúcej sezóny ako hlavný tréner Marco Rose z konkurenčnej Borussie Mönchengladbach. Na poste nahradí dočasného kormidelníka Edina Terziča.

„V uplynulých týždňoch sme viedli množstvo rozhovorov o Marcovej budúcnosti. Bohužiaľ, rozhodol sa, že by sa v lete rád pripojil k Dortmundu. Dovtedy urobí všetko, aby sme spolu dosiahli naše ciele na túto sezónu,“ uviedol športový riaditeľ Mönchengladbachu Max Eberl.

Štyridsaťštyriročný Rose je bývalý obranca, ktorý pôsobil v Lipsku, Hannoveri a Mainzi. Po konci aktívnej kariéry presedlal na trénerskú. V rokoch 2017 až 2019 viedol Red Bull Salzburg, s ktorým získal dvakrát titul. Následne prešiel do Mönchengladbachu, hneď v prvej sezóne ho priviedol na 4. miesto tabuľky a v prebiehajúcej do vyraďovacej fázy Ligy majstrov, čo sa podarilo klubu prvýkrát v histórii.

Jeho meno sa spájalo s Dortmundom, ktorý združuje hviezdy ako Erling Haaland či Jadon Sancho, už od decembra, keď klub prepustil trénera Luciena Favreho. Vedenie BVB však vtedy vymenovalo za dočasného kouča Terziča. Klub však pod jeho vedením vyhral len štyri z desiatich ligových duelov a po 21. kole figuruje na 6. mieste tabuľky. Na vedúci Bayern stráca až 15 bodov, Mníchovčania majú navyše zápas k dobru.

Rose mal s Mönchengladbachom, ktorého kmeňovým hráčom je aj Slovák László Bénes, zmluvu do roku 2022, no využil klauzulu, ktorá mu dovolí odísť. Informovala agentúra AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport