Na hlavný obsah

Nechcel tráviť lockdown so spolubývajúcimi. Hľadaný muž sa radšej nahlásil polícii

Vo väzení strávi čas osamote.

Nechcel tráviť lockdown so spolubývajúcimi. Hľadaný muž sa radšej nahlásil polícii
Ilustračná foto. Foto: TASR

V anglickom grófstve Západný Sussex sa polícii dobrovoľne vydal hľadaný muž, ktorý chce mať radšej pokoj vo väzenskej cele, ako byť počas lockdownou s ľuďmi, s ktorými žije na slobode. Na svojich internetových stránkach o tom informoval britský The Guardian.

Muž, ktorého identitu polícia nezverejnila, telefonicky oznámil, že sa príde prihlásiť na stanicu v meste Burgess Hill. Strážcovia zákona ho zadržali a „mieri späť do väzenia, kde osamote strávi nejaký čas,“ uviedol zástupca polície.

Ľudia v Anglicku majú v rámci opatrení proti šíreniu koronaviru tráviť čas doma. Mimo domácnosti môžu ísť na nákupy, k lekárovi, do práce alebo si raz za deň zacvičiť. Vonku sa môžu stretnúť s jedným človekom, od ktorého musia udržiavať dvojmetrový odstup. The Guardian upozorňuje, že tieto obmedzenia znamenajú pre mnohých ľudí veľkú záťaž a stres.

Počet žiadostí o rozvod sa vlani v Británii zvýšil o 300 percent a mnoho ďalších ľudí uvažovalo o tom, že sa s partnerom alebo partnerkou rozíde. Právnici majú veľa práce kvôli čerstvo rozvedeným rodičom hádajúcim sa o to, komu z nich majú byť deti zverené do starostlivosti počas takzvaného lockdownu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet