Na hlavný obsah

Polícia udelila v tomto roku takmer 15 000 pokút ľuďom, ktorí nedodržiavali opatrenia

Najčastejšie porušovali zákaz vychádzania.

Polícia udelila v tomto roku takmer 15 000 pokút ľuďom, ktorí nedodržiavali opatrenia
Slovenská polícia kontroluje dodržiavanie opatrení. Foto: TASR

Slovenská polícia riešila od začiatku tohto roka do štvrtka 18. februára 19 228 priestupkov a deliktov, ktoré súviseli s porušovaním aktuálnych protiepidemických opatrení. Udelila 14 861 pokút, 1 916 prípadov vyriešila napomenutím, 1 601 postúpila regionálnym úradom verejného zdravotníctva a v riešení je 850 prípadov. RTVS o tom informovala v pondelok (22. 2.) hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová.

Ľudia najčastejšie porušovali zákaz vychádzania či povinnosť nosenia rúšok. Polícia tiež eviduje stovky prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény či zákazu otvárania prevádzok.

„Na základe vyhláseného núdzového stavu a aktuálnej epidemickej situácie na území Slovenskej republiky v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 polícia prijala prísnejšie opatrenia. Intenzívne kontroly pokračujú,“ pripomenula Bárdyová.

Polícia dáva na vedomie, že v prípade zistenia porušení rieši každý prípad individuálne. Sankcie sú v blokovom konaní do 1 000 eur a v správnom konaní do 1 659 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko