Na hlavný obsah

V Maďarsku sa začína očkovanie vakcínou z Číny

Najväčším zástancom tejto očkovacej látky je Orbán.

V Maďarsku sa začína očkovanie vakcínou z Číny
Očkovanie v Maďarsku. Foto: SITA/AP

Maďarsko začína v stredu (24. 2.) podávať vakcínu proti koronavírusu od čínskej spoločnosti Sinopharm, vyhlásil na facebooku predseda vlády Viktor Orbán po rokovaní s odborníkmi na epidémiu. Podľa premiéra budú môcť byť na budúci týždeň zaočkovaní už aj tí, čo riadia ochranu proti šíreniu pandémie.

„Situácia nie je jednoduchá. Na jednej strane síce máme čoraz viac očkovacích látok, avšak Maďarsko ohrozuje už tretia vlna pandémie,“ uviedol Orbán, ktorý je najväčším zástancom čínskej očkovacej látky. Demonštratívne vyhlásil, že sa ňou dá zaočkovať.

Orbán tiež varoval pred uvoľňovaním protiepidemických opatrení. Vláda podľa neho zvažuje v súčasnosti prehodnotiť iba podmienky návštev v domovoch dôchodcov. „Snažíme sa nájsť ľudské riešenie,“ poznamenal.

Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 2 855 prípadov nákazy koronavírusom. Doterajšou bilanciou pandémie v Maďarsku je 410 129 infikovaných a 14 552 úmrtí. Dosiaľ v krajine zaočkovali 471 004 ľudí, z ktorých 208 846 dostalo už aj druhú dávku očkovacej látky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet