Na hlavný obsah

Černák si pripísal dve asistencie, Sekerov gól stačil Dallasu na bod

Úspešné zákroky Haláka nestačili na výhru jeho tímu.

Černák si pripísal dve asistencie, Sekerov gól stačil Dallasu na bod
Slovenský hokejový obranca v službách Dallasu Stars Andrej Sekera (vpravo), jeho spoluhráč Blake Comeau (vľavo) a hokejista Columbusu Blue Jackets Jack Roslovic bojujú o puk pri mantineli v zápase zámorskej hokejovej NHL Columbus Blue Jackets - Dallas Stars v Columbuse v sobotu 13. marca 2021. Foto: TASR/AP

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v zápase zámorskej NHL na domácom ľade nad Nashvillom 6:3 aj vďaka dvom asistenciám slovenského obrancu Erika Černáka. Lightning si mohli prvýkrát v sezóne vychutnať návštevu 3800 divákov a klub pred duelom slávnostne vyvesil pod strechu haly vlajku pre víťaza Stanleyho pohára.

Dallas prehral na ľade Columbusu 3:4 po predĺžení, o triumfe domácich rozhodol päť sekúnd pred koncom extračasu Zach Werenski. Slovenský obranca Stars Andrej Sekera si otvoril strelecký účet v sezóne, hosťom to stačilo na zisk bodu.

Washington zvíťazil vo Philadelphii 5:4 aj vďaka Alexandrovi Ovečkinovi, ktorý strelil už 716. gól v profilige, len jeden presný zásah ho delí od vyrovnania výkonu Phila Esposita na šiestom mieste historických tabuliek. V drese víťazov odohrali duel Slováci Zdeno Chára a Richard Pánik, do štatistík kanadského bodovania sa nezapísali.

Hokejisti Bostonu Bruins v zostave so slovenským brankárom Jaroslavom Halákom prehrali s New Yorkom Rangers 0:4. Halák mal 29 úspešných zákrokov. Brankár „jazdcov“ Keith Kinkaid zneškodnil všetkých 18 striel a pripísal si na konto prvý shutout od roku 2018.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport