Na hlavný obsah

Pri Terchovej sa v noci na cestu zrútil balvan. Bola neprejazdná

Prekážky sa podarilo odstrániť.

Pri Terchovej sa v noci na cestu zrútil balvan. Bola neprejazdná
Spadnutý balvan pri Vrátnej doline. Foto: facebook.com/KRPZZA

Cesta do Vrátnej doliny neďaleko obce Terchová v Žilinskom kraji bola ráno neprejazdná. Na cestu cestu č. III/2076 sa zrútil obrovský balvan a s ním aj viaceré veľké kamene a stromy. V sobotu (3. 4.) o tom informovala žilinská polícia na sociálnej sieti. Prekážky sa doobeda podarilo odstrániť a cestu sprejazdniť.

Hasičov krátko po 5.00 h ráno privolali k popadaným skalám. „Na miesto udalosti boli vyslaní hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a z hasičskej stanice v Terchovej. Zasahujúci príslušníci pomocou ťažkej techniky pomáhajú s odstraňovaním skál z vozovky a odpratávajú popadané stromy,“ priblížil Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti. Odstránenie prekážok, ktoré sa na cestu zosunuli v noci, potvrdila na facebooku predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová.

„V tejto chvíli je obrovská skala rozbitá a odvezená, svah je očistený od možných ďalších nebezpečných častí. Ešte dnes prídu na miesto geológovia, aby posúdili stabilitu terénu,“ napísala s tým, že v okamihu zosuvu sa na ceste nenachádzal žiaden dopravný prostriedok a nikto neutrpel zranenia.

Nejde o ojedinelý prípad v tejto oblasti na severe Slovenska. V strede marca nastala mimoriadna situácia po zosuve brala na Orave. Na neďalekú cestu medzi Dolným Kubínom a obcou Bziny sa zrútili tony skál a museli ju uzavrieť. V marcovej reportáži o tom informovala aj RTVS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny