Na hlavný obsah

Ukrajinská armáda hlási po bojoch na východe krajiny ďalšiu obeť

Vojak mal podľahnúť zraneniam po výbuchu granátov.

Ukrajinská armáda hlási po bojoch na východe krajiny ďalšiu obeť
Miestni prichádzajú do svojich domov na území kontrolovanom separatistami po nedávnom ostreľovaní v blízkosti frontu na východe Ukrajiny. Foto: SITA/AP

Jeden ukrajinský vojak bol zabitý a ďalší traja utrpeli zranenia počas uplynulých 24 hodín vinou nepriateľského ostreľovanie ukrajinských pozícií na Donbase na východe Ukrajiny. Na mieste pokračujú prestrelky medzi proruskými separatistami a vojskami prozápadnej vlády v Kyjeve. V stredu (14. 4.) to s odvolaním sa na velenie armády oznámili ukrajinské médiá. Spomínaný vojak podľa nich podľahol zraneniam, ktoré utrpel pri výbuchu granátov zhodených z nepriateľského bezpilotného lietadla.

Armádne komuniké uviedlo, že separatisti päťkrát porušili dohodnuté prímerie, na čo ukrajinskí vojaci odpovedali paľbou. Separatisti podľa povstaleckej agentúry DAN naopak tvrdia, že prímerie porušili šesťkrát ukrajinské vojská. Znepriatelené strany sa navzájom obvinili aj z použitia zbraní, ktoré podľa minských dohôd mali byť stiahnuté z frontu.

Napätie na Donbase v posledných týždňoch stúpa. Kyjev v posledných dňoch bije na poplach pre sústreďovanie ruských vojsk pri hraniciach s Ukrajinou a varuje pred rizikom ruskej „ozbrojenej agresie“ pod zámienkou ochrany rusky hovoriacich obyvateľov Donbasu. Rusko, naopak, obviňuje Kyjev z provokácií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet