Na hlavný obsah

V Petrohrade vzbĺkla niekdajšia manufaktúra, pri boji s plameňmi zahynul najmenej jeden hasič

Dvoch mužov hospitalizovali.

V Petrohrade vzbĺkla niekdajšia manufaktúra, pri boji s plameňmi zahynul najmenej jeden hasič
Na snímke vrtuľník hasí požiar v Petrohrade. Foto: SITA/AP

Najmenej jeden hasič prišiel o život a ďalší dvaja utrpeli zranenia pri hasení veľkého požiaru, ktorý v pondelok (12. 4.) vypukol v historickej továrenskej budove v Petrohrade. Uviedli to ruské médiá s odvolaním sa na miestne úrady.

Úrady najprv ohlásili, že dvoch hasičov hospitalizovali a tretí je nezvestný. Neskôr sa našlo jeho mŕtve telo, napísala agentúra Interfax.

Požiar sa podľa hasičov rozšíril na plochu 4 000 metrov štvorcových v niekdajšej textilke Nevskaja manufaktúra. Teraz tu sídli biznis centrum a možno si tu prenajať kancelárie.

„Horia celé štyri podlažia a zrútila sa strecha (šesťpodlažnej budovy),“ uviedlo ministerstvo pre mimoriadne situácie. Na mieste zasahujú tri stovky hasičov s takmer 70 kusmi techniky. Pre nebezpečenstvo ďalšieho rozšírenia pridelilo ministerstvo požiaru najvyšší stupeň komplikovanosti. Hasiči z budovy podľa Interfaxu evakuovali štyri desiatky ľudí.

Z historickej tehlovej budovy v niekdajšom hlavnom meste cárskeho Ruska šľahali obrie plamene a valili sa mračná čierneho dymu, opísala agentúra AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet