Na hlavný obsah

Vo veku 56 rokov zomrel moderátor Julo Viršík

Potvrdila to osoba blízka rodine.

Vo veku 56 rokov zomrel moderátor Julo Viršík
Na snímke Julo Viršík. Foto: SITA

Vo veku 56 zomrel moderátor Julo Viršík.  Agentúre SITA to v stredu (26. 5.) potvrdila osoba blízka rodine.

Viršík vyštudoval žurnalistiku v Bratislave. Počas štúdia pôsobil v Slovenskom rozhlase v redakcii Pozor zákruta, neskôr vo vysielaní pre mládež s názvom Rádio Elán. V roku 1991 stál pri vzniku vysielania Rock FM Rádia a stal sa tu jednou z najvýraznejších moderátorských osobností 90-tych rokov. Na sklonku 90-tych rokov pôsobil v rádiu Koliba (neskôr Rádio Okey.)

V roku 2010 sa pokúšal rozbehnúť viaceré projekty na internete, medzi iným aj vysielanie internetového radio.sk. V roku 2014 sa vrátil na do verejnoprávneho rozhlasu. V posledných piatich rokoch moderoval hitparádu TwentyFive v Rádiu Express.

Viršík bol tiež členom poroty v prvých dvoch ročníkoch súťaže Slovensko hľadá SuperStar. Popri moderovaní dlhoročne organizoval aj početné letné hudobné festivaly.

“Hoci sme ako moderátori nikdy nepôsobili v jednom rádiu, Jula som poznal dlhé roky a veľmi som si ho vážil. Bola to ikona celej jednej generácie, ktorá počúva rádio. V rozhlasovom éteri po ňom ostane veľmi hlučné ticho,” povedal intendant Rádia Slovensko a moderátor Miňo Urbaník.

Moderátorka Jarmila Lajčáková Hargašová sa s Julom Viršíkom poznala od vysokej školy. Pracovali spolu v Slovenskom rozhlase a neskôr v Rock FM Rádiu. “Je to pre mňa príliš čerstvé, ešte túto informáciu spracovávam. Predovšetkým vyjadrujem z celého srdca úprimnú sústrasť celej rodine. Vždy budem s láskou spomínať na nekonečné množstvo situácií veselých aj vážnych, ktoré sme spolu ako kolegovia a kamaráti zdieľali,” vyznala sa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko