Na hlavný obsah

Zidane už nie je trénerom Realu Madrid

S klubom získal tri tituly v Lige majstrov.

Zidane už nie je trénerom Realu Madrid
Na snímke futbalový tréner Zinedine Zidane. Foto: TASR/AP

Španielsky futbalový klub Real Madrid vo štvrtok (27. 5.) oznámil, že Zinedine Zidane sa rozhodol opustiť trénerskú stoličku mužstva.

V súvislosti s trénerskou pozíciou sa spomínalo najmä meno Taliana Massimiliana Allegriho, ten by sa však mal vrátiť do Juventusu Turín, ktorý už v minulosti koučoval.

„Je čas rešpektovať jeho rozhodnutie a oceniť jeho profesionalitu, odhodlanie a vášeň po všetky tie roky a to, čo predstavuje pre Real Madrid. Zidane je jednou z veľkých legiend klubu a jeho odkaz ide nad rámec toho, čím bol ako tréner a hráč Realu,“ napísal v oficiálnom stanovisku „biely balet“ s tým, že Madrid bude navždy domovom slávneho Francúza.

Štyridsaťosemročný Zidane bol trénerom Madridčanov od roku 2016 s menšou prestávkou medzi rokmi 2018-2019. S klubom sa mu ako koučovi podarilo získať tri tituly v Lige majstrov a dva domáce tituly v La Lige. V nedávno skončenej sezóne 2020/2021 sa klubu nepodarilo získať ani jednu trofej.

Zidane bol tiež hráčom „Los Blancos“ v rokoch 2001-2006 a v bielom drese sa tešil raz v výhry Ligy majstrov aj La Ligy. Ikonický záložník prezývaný „Zizou“ sa tiež ako reprezentant Francúzska stal majstrom Európy i sveta vo futbale.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport