Na hlavný obsah

O starosť menej aj pre Slovákov. Poliakom pred ME vypadol dôležitý hráč

Milika vyradilo zranenie menisku v ľavom kolene.

O starosť menej aj pre Slovákov. Poliakom pred ME vypadol dôležitý hráč
Na snímke poľský futbalista Arkadiusz Milik. Foto: TASR/AP

Kanonier poľskej futbalovej reprezentácie Robert Lewandowski prišiel o dôležitého kolegu v útoku. Na nadchádzajúcich majstrovstvách Európy sa nepredstaví Arkadiusz Milik, ktorý sa nestihne zotaviť zo zranenia kolena.

Vedenie tímu sa rozhodlo nepovolať za neho náhradu. Poliaci budú v pondelok 14. júna prvým súperom Slovákov v E-skupine na európskom šampionáte, zápas odohrajú v ruskom Petrohrade.

Milik od mája rehabilitoval

Dvadsaťsedemročný Milik si z posledného ligového súboja v drese Olympique Marseille vo francúzskej Ligue 1 priniesol do reprezentácie zranenie menisku v ľavom kolene.

Od konca mája rehabilitoval a normálne s tímom netrénoval. V pondelok (7. 6.) definitívne opustil poľskú výpravu a šiel sa liečiť ku klubovému zamestnávateľovi.

„Toto zranenie ho napokon stálo účasť na záverečnom turnaji. V našom prípravnom kempe v Opalenici nemohol trénovať s ostatnými. Je nám to veľmi ľúto, ale na šampionát s nami nepôjde,“ píše Poľský futbalový zväz.

Už skôr vypadol Piatek

Kmeňový hráč SSC Neapol Milik od roku 2012 absolvoval s poľským znakom na hrudi 59 zápasov a strelil v nich 15 gólov.

Trénera Paula Sousu rozhodne nepotešila jeho absencia, keďže už predtým prišiel aj o útočníka Krzysztofa Piateka z Herthy Berlín, ktorý si zlomil členok.

„Symptómy jednoznačne ukazujú, že zranenie mu naďalej bráni v plnohodnotnej príprave aj nasadení v zápasoch. Hráč potvrdil, že sa necíti na to, aby odovzdal zo seba maximum v náročných zápasoch na ME,“ doplnilo vedenie poľského futbalu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport