Na hlavný obsah

SaS ani OĽANO zrejme nepodporia program mimoriadnych schôdzí v stredu

Podľa šéfky poslaneckého klubu SaS opozícia nechce diskutovať.

SaS ani OĽANO zrejme nepodporia program mimoriadnych schôdzí v stredu
Národná rada SR počas mimoriadnej schôdze o cenách za energie. Foto: RTVS

Koaličná SaS a zrejme ani OĽANO nepodporia program mimoriadnych schôdzí Národnej rady (NR) SR, ktoré by sa mali začať postupne v stredu (29. 9.) ráno od 8.00 h. Sme rodina podľa slov predsedu svojho poslaneckého klubu Petra Pčolinského ešte o postupe rokuje.

Šéfka klubu SaS Anna Zemanová pre TASR potvrdila, že program rokovaní nepodporia. Argumentuje priebehom utorkovej mimoriadnej schôdze k cenám energií.

„Opozícia nemá úprimný záujem o diskusiu. Ukázali to v plnej sile, keď namietali, aby minister hospodárstva mohol hovoriť v pléne, a tak reagovať na otázky opozície,“ ozrejmila.

Predseda klubu OĽANO Michal Šipoš pre TASR uviedol, že o postupe budú ešte hovoriť. Program rokovaní však zrejme nepodporia. Podobne ako Zemanová poukázal na priebeh utorkového rokovania.

Mimoriadna 44. schôdza parlamentu venovaná cenám potravín má byť v stredu od 8.00 h. Po jej skončení by sa mala uskutočniť schôdza k stavu verejných financií a následne schôdza k zdravotníckym témam. Rokovania iniciovala opozícia, prvé dve navrhol Smer-SD, zvyšnú nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu a Filipa Kuffu.

Fico: Sme šokovaní zo Sulíkovho odchodu

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) odišiel z rokovacej sály NR SR po tom, čo mu opoziční poslanci neumožnili predĺžiť jeho dvadsaťminútovú rozpravu.

Protestujeme proti tomu, aby minister utekal z národnej rady ako malé dieťa. My tomu rozumieme, lebo nemá žiadne odpovede, nevie, čo má robiť, protestujeme aj proti tomu, že keď je podaný procedurálny návrh, vládna koalícia deštruuje národnú radu a zablokuje ju tým, že národná rada nie je uznášaniaschopná,“ reagoval šéf Smeru-SD Robert Fico a dodal, že jeho poslanci sú pobúrení a šokovaní zo Sulíkovho odchodu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko