Na hlavný obsah

Počet čiernych okresov sa zvýši na 10, najviac bude bordových (+mapa)

Ani jeden okres nebude zelený.

Podľa platného covidového automatu bude od pondelka 25. októbra 10 okresov v najprísnejšom treťom stupni ohrozenia, teda v čiernej farbe. Nové rozdelenie okresov schválila vláda v stredu (20. 10.).

Najviac okresov (30) bude bordových, teda v druhom stupni ohrozenia. Počet okresov v prvom stupni ohrozenia (červená) bude 27 a oranžových (ostražitosť) bude 12 okresov. Na Slovensku stále nebude ani jeden okres v zelenej farbe, teda vo fáze monitoringu.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) k aktuálnej epidemickej situácii v krajine poznamenal, že narastajú počty pozitívnych prípadov i pacientov v nemocniciach, ktorý prekročil hranicu 1 000.

"Príjmy do nemocníc predstavujú v priemere 100 ľudí denne, 82 % z nich je nezaočkovaných. Sme na 19 % obsadenosti nemocníc, vidíme ale veľké regionálne rozdiely. Kým v Prešove sú na 44 % maximálnej kapacity, v Nitre je to 7 %," špecifikoval šéf rezortu.

Predpokladá, že denne bude pozitívne testovaných 2 500 až 3 500 osôb. Denné príjmy budú 150 až 250 pacientov a priemer úmrtí medzi 23 až 32 osôb. Ide o vývoj, ktorý podľa neho kopíruje predpoklady odborníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko