Na hlavný obsah

Premiér Heger ukončil činnosť skupiny, ktorá pracovala na obnove dôvery v právny štát

Mnohí členovia však stále nevideli návrhy riešení.

Premiér Heger ukončil činnosť skupiny, ktorá pracovala na obnove dôvery v právny štát
Na snímke predseda vlády Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Pracovná skupina na obnovu dôvery v právny štát ukončila činnosť. Rozpustil ju premiér Eduard Heger (OĽANO). Riešenia v bezpečnostných zložkách koaliční partneri ešte nevideli. Jej členovia zostali prekvapení.

Podľa premiéra je výsledkom pracovnej skupiny na obnovu dôvery v právny štát 17 riešení. Heger tvrdí, že návrhy už má na stole. Pracovná skupina teda cieľ splnila, a preto ju rozpustil.

„Prerušil som rokovania, lebo sme dostali podstatu riešení a teraz o nich politicky rokujeme,“ povedal premiér.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Viacerí koaliční partneri však návrhy stále nevideli. O rokovaniach tak nemôžu ani hovoriť. „Aj mňa to trápi, rada by som videla už konečne konkrétne legislatívne návrhy z pracovnej skupiny,“ uviedla ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí).

O spomínaných riešeniach na obnovu dôvery v právny štát nevedia ani ich samotní autori. „Ako členka pracovnej skupiny nemám dokonca ani vedomosť oficiálnu, ani neoficiálnu, že či je, alebo bola ukončená činnosť tejto pracovnej skupiny. Takže v podstate nemám žiadne závery tejto pracovnej komisie,“ povedala Barbora Hubertová, členka skupiny za generálnu prokuratúru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko