Na hlavný obsah

Bývalé vedenie Zvolenskej teplárenskej čelí trestnému oznámeniu

Súvisí to s pochybeniami pri modernizácii teplárne.

Projekt modernizácie a ekologizácie má trestno-právnu dohru. Trestné oznámenie na bývalé vedenie Zvolenskej teplárne podal jej 100-percentný akcionár MH Manažment. Ide o podozrenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Prípadom sa zaoberá polícia.

V rámci projektu, ktorý spustilo ešte bývalé vedenie teplárne za viac ako 30 miliónov eur, chceli modernizovať celú prevádzku, aby sa v nej dala efektívnejšie spaľovať drevná štiepka. Tým sa mala tepláreň stať ekologickejšou.

Forenzný audit vo Zvolenskej teplárenskej však preukázal pochybenia. Projekt modernizácie sa podľa našich informácií predražil.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Malo to tú dohru, že sme podali trestné oznámenie. Potvrdzujem, že tam tomu šéfovali vagabundi,“ uviedol minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Tepláreň využíva ako zdroj tepla hlavne štiepku. Jedným z pochybení bývalého vedenia teplárne je údajne aj to, že cenu za štiepku nastavili príliš nízko.

S bývalým vedením Zvolenskej teplárne sa štábu RTVS spojiť nepodarilo. Podrobnosti nechcel špecifikovať ani MH Manažment. Podľa MH Manažmentu však neskorá finalizácia projektu, ani podané trestné oznámenie neohrozia výrobu či dodávku tepla vo Zvolene.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika