Na hlavný obsah

ABBA stihla predať už milión kópií svojho nového albumu

Skupina sa opäť dostala na čelo hitparád.

ABBA stihla predať už milión kópií svojho nového albumu
Nový album švédskej skupiny ABBA s názvom Voyage. Foto: TASR/AP

Nového albumu Voyage švédskej popovej skupiny ABBA sa v prvom týždni od vydania predalo na celom svete vyše milióna kópií. Uviedla to agentúra EFE s odvolaním sa na vydavateľstvo Universal Music. Voyage bol v prvom týždni od vydania na čele predaja v 18 krajinách sveta. Na streamovacích platformách mal album zhruba 190 miliónov prehratí.

Voyage je prvým štúdiovým albumom švédskej skupiny po 40 rokoch odmlky. Štvorčlenná skupina už vopred zverejnila tri piesne z novej kolekcie: I Still Have Faith in You, Don’t Shut Me Down a Just a Notion.

Podľa Universal Music sa popová skupina raduje, že je znovu na čele hitparád a predajov. Napríklad v Nemecku sa počas prvého týždňa predalo zhruba 205 000 kópií albumu. Nový album, ktorý vyšiel 5. novembra, navyše podnietil záujem publika aj o staršie nahrávky skupiny.

Voyage je deviaty štúdiový album skupiny a prvý od albumu The Visitors, ktorý vyšiel 30. novembra 1981. Po svojom poslednom televíznom vystúpení na konci roka 1982 si skupina dala na desiatky rokov pauzu, aj keď jej vychádzali početné kompilácie hitov.

K najznámejším hitom patria napríklad Waterloo, Mamma Mia, SOS a Dancing Queen. Počas svojho pôsobenia skupina vydala vyše sto skladieb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet