Na hlavný obsah

Strelecký útok na americkej strednej škole neprežili traja ľudia

Páchateľom bol 15-ročný študent.

Strelecký útok na americkej strednej škole neprežili traja ľudia
Americký policajt nadvihuje policajnú pásku. Foto: TASR

Pri streleckom útoku na strednej škole v americkom štáte Michigan v utorok (30. 11.) prišli o život traja študenti a ďalších šesť ľudí utrpelo zranenia. Oznámila to miestna polícia, ktorá ako páchateľa označila 15-ročného študenta. Mladík je vo väzbe, povedal podľa agentúry AP zástupca šerifa okresu Oakland Mike McCabe.

Polícia zasahovala na strednej škole Oxford High School, v obci Oxford Township približne 48 kilometrov severne od Detroitu, po tom, čo prijala hlásenie o strelcovi. Toho následne identifikovala ako 15-ročného študenta tejto školy.

Zástupca šerifa michiganského okresu Oakland Mike McCabe uviedol, že motív útoku zatiaľ nie je známy. Policajti pri zadržaní podozrivého zaistili pištoľ aj niekoľko zásobníkov. „Mal pri sebe zbraň, vzali ho do väzby,“ povedal McCabe, pričom odmietol poskytnúť ďalšie podrobnosti.

Budovu školy uzavreli a študenti dostali príkaz počkať v zamknutých triedach, kým budovu neprehľadajú policajti. Študentov neskôr odviedli do neďalekého obchodu s potravinami, odkiaľ si ich mohli vyzdvihnúť rodičia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet