Na hlavný obsah

Zomrel Dušan Pašek mladší

Bývalý hokejista a generálny riaditeľ Bratislava Capitals mal 36 rokov.

Vo veku 36 rokov zomrel viceprezident a generálny riaditeľ klubu IHL iClinic Bratislava Capitals Dušan Pašek mladší. Informáciu potvrdil klub na sociálnej sieti.

„Je to obrovská strata pre slovenský šport a pre každého, kto Dušana poznal. Mal pred sebou celý život a veľké plány, ako pomôcť slovenskému hokeju. Bol to môj najlepší priateľ a jeho smrť ma hlboko zasiahla. Chcem zároveň vyjadriť úprimnú sústrasť jeho najbližšej rodine,” uviedol prezident klubu Ivo Ďurkovič.

Bývalý hokejista Slovana Bratislava, Košíc, Skalice či Banskej Bystrice podľa viacerých zdrojov spáchal samovraždu.

K smrti Dušana Pašeka prišlo iba dva dni po tom, ako v tom istom klube zomrel vo veku 24 rokov útočník Boris Sádecký. Ten minulý piatok skolaboval na ľade rakúskeho Dornbirnu, bol vo vážnom stave a napokon v stredu (3. 11.) skonal.

Dušan Pašek ml. bol syn legendárneho útočníka Slovana Bratislava a československej reprezentácie Dušana Pašeka st. Aj slávny „Ceco“ zomrel tragicky, keď ho 14. marca 1998 našli zastreleného v jeho pracovni, smrť vtedajšieho prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) oficiálne uzavreli ako samovraždu.

Dušan Pašek ml. bol odchovanec bratislavského hokeja. V A-tíme Slovana debutoval v sezóne 2003/2004, už v nasledujúcom ročníku sa s bratislavským klubom tešil zo zisku majstrovského titulu. Od ročníka 2006/2007 bol hráčom Skalice, kde strávil tri sezóny.

Potom sa presunul do HC Košice, v zápase proti Banskej Bystrici 23. novembra 2010 zaznamenal svoj prvý hetrik v najvyššej slovenskej súťaži. Na konci sezóny sa tešil zo zisku svojho druhého extraligového titulu. Vo februári 2016 sa rozhodol ukončiť hráčsku kariéru pre dlhodobé zdravotné problémy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport