Na hlavný obsah

Prezidentka skritizovala vládu pre neschopnosť pri prijímaní opatrení a reforiem

Slovensko potrebuje silné líderstvo.

Prezidentka Zuzana Čaputová vyzvala premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby prevzal zodpovednosť a začal riešiť problémy, ktoré sú príčinou slabého výsledku v boji proti pandémii a chaosu pri prijímaní reforiem.

„Sme v situácii, kedy si už nemôžeme dovoliť sledovať nekonečné politické súboje, ktoré nemajú víťaza, iba porazených,“ povedala prezidentka po stretnutí s premiérom.

Narážala na skutočnosť, že koalícia sa prakticky nevie zhodnúť na jedinom opatrení bez toho, aby nedošlo k vnútrokoaličnému sporu či hrozbe rozpadu koalície.

„Koaliční partneri si hádžu pod nohy polená a potkýna sa na nich celá krajina,“ uviedla prezidentka a poukázala, že ľudia nemôžu dôverovať rozhodnutiam, ktoré spochybňujú samotní členovia vlády.

Taktiež pripomenula, že Slovensko je už druhý týždeň najhoršie na svete čo sa týka počtu infikovaných v prepočte na počet obyvateľov. „Sme v kríze a o to silnejšie líderstvo potrebujeme. Keď ide o osud Slovenska a životy jeho obyvateľov, nič iné nemôže mať prednosť,“ uzavrela.

Premiér Heger v reakcii na prezidentkine slová uviedol, že odlišné pohľady na riešenia sú prirodzeným následkom vypätej a zložitej situácie. Myslí si však, že koalícia by mala byť jednotnejšia v boji proti pandémii. Zároveň vyzval opozíciu, aby nebojovala proti vláde, ale proti covidu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko