Na hlavný obsah

Rodičov strelca zo strednej školy v Michigane obvinili z neúmyselného zabitia

Každého v štyroch bodoch obžaloby.

Rodičov strelca zo strednej školy v Michigane obvinili z neúmyselného zabitia
Súd s Ethanom Crumbleyom. Foto: TASR

Prokurátorka v americkom štáte Michigan vzniesla obvinenia aj voči rodičom tínedžera obvineného zo zabitia štyroch študentov a zranenia ďalších siedmich ľudí na strednej škole. James a Jennifer Crumbleyovci čelia obvineniam z neúmyselnej vraždy, každý v štyroch bodoch obžaloby.

Úrady uviedli, že pätnásťročný Ethan Crumbley v utorok (30. 11.) popoludní spustil paľbu na jeho strednej škole v Oxford Township, zhruba 50 kilometrov od Detroitu, a poloautomatickú zbraň, ktorú použil, minulý týždeň legálne kúpil jeho otec. Oboch rodičov pritom do školy pred streľbou zavolali pre znepokojujúce správanie sa ich syna.

„Rodičia boli jediní, ktorí mali možnosť poznať prístup k zbraniam. Zdá sa, že pištoľ bola pre túto osobu voľne dostupná,“ skonštatovala vo svojom rozhodnutí prokurátorka Karen McDonald s tým, že konanie rodičov „ďaleko presahuje nedbanlivosť“.

Rodičia v USA zriedkavo čelia obvineniam pre streľby na školách, do ktorých sú zapojené ich deti, aj keď väčšina maloletých dostane zbrane z domu rodičov alebo príbuzných, poukazujú odborníci.

Ethana Crumbleyho už počas týždňa obvinili ako dospelého z vraždy, pokusu o vraždu a terorizmu vo viac ako dvoch desiatkach bodov obžaloby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet